Prokuplje

Počinje sezona lova na prepelicu

Srbija

Autor:

Na terenima Lovačkog udruženja Toplica Prokuplje od 1. avgusta počinje sezona lova na prepelicu, grlicu i divljeg goluba, a nadzor nad lovnim područjima će biti pojačan zbog porasta krivolova

Prokuplje, lov, prepelica, sezona,

PROKUPLJE - Na terenima Lovačkog udruženja Toplica Prokuplje od 1. avgusta počinje sezona lova na prepelicu, grlicu i divljeg goluba, a nadzor nad lovnim područjima će biti pojačan zbog porasta krivolova, saopštilo je to udruženje.

"Svake godine se nakon žetve registruje krivolov, zbog čega ćemo ove godine pojačati nadzor na lovnim područjuma", kazao je upravnik Lovišta Draško Stojanović.

"Bio je veliki broj dojava sa terena, a i iz iskustva ranijih godina znamo da se u ovom periodu krivolov najviše vrši uz pomoć farova, a najviše stradaju zec i srna", rekao je Stojanović.

On je kazao da je ove godine predviđena kvota za ostrel po 200 prepelica i grlica i 100 golubova.
"Ove godine očekujemo goste iz Italije, Nemačke i Francuske, pa smo već izvršili pripreme za lovnu sezonu. Popravili smo lovne i lovotehničke objekte. Dogradili smo pojilišta, solišta i hranilišta. Popravili smo i čeke na drveću", rekao je on i dodao da je za sve to izdvojeno oko 50.000 dinara.

Lovačko Udruženje Toplica iz Prokuplja je već pojačala rad službi na terenu. Povećan je broj čuvara, a uveden je i noćni rad lovočuvarskih službi.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Nikolićevi lapsusi uveseljavaju ljude, ali bar nisu opasni kao neke druge stvari koje dolaze od predsednika Jelena Milić, direktorka CEAS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!