Preminuo Radosav Sekulić bivši direktor Habitfarma

Afera Agrobanka

Preminuo Radosav Sekulić bivši direktor Habitfarma

Društvo -
Ime kontroverznog biznismena poslednjih godina pominjalo se često u javnosti u aferama, najpre navodno zbog malverzacija prilikom nabavke citostatika, a potom i u istrazi o zloupotrebama kredita dobijenih od “Agrobanke”

BEOGRAD - Radosav Lale Sekulić, bivši direktor "Habitfarma" preminuo je jutros u Beogradu u 76. godini života, posle duže bolesti.

Bio je dugogodišnji direktor preduzeća “Javor” u kome je počeo 1961. godine na mestu rukovodioca centralnog magacina. Od 1978. do aprila 1991. godine bio je generalni direktor ovog tada giganta tekstilne industrije.

Ime kontroverznog biznismena poslednjih godina pominjalo se često u javnosti u aferama, najpre navodno zbog malverzacija prilikom nabavke citostatika, a potom i u istrazi o zloupotrebama kredita dobijenih od “Agrobanke”.

Sekulić, koji je zbog lošeg zdravstvenog stanja izbegao krivičnu odgovornost u slučaju Agrobanke i pušten iz pritvora, prebačen je sredinom februara na lečenje u Zavod za specijalizovanu rehabilitaciju u Ivanjici.

Bio je osumnjičen za malverzacije u Agrobanci, a izbegao je krivičnu odgovornost jer su lekari utvrdili da je teško bolestan. Sud je tada naložio da se njegovo zdravstveno stanje prati i proverava na mesec dana. Sahrana je u nedelju, u Sekulićevom rodnom selu Radaljevo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track