DODIK O NAPADU NA PARIZ: Ovo je sukob civilizacija koji se Zapadu vraća kao bumerang
Foto: Marina Lopičić

Žal za nevino stradalim ljudima

DODIK O NAPADU NA PARIZ: Ovo je sukob civilizacija koji se Zapadu vraća kao bumerang

Bosna i Hercegovina -
BEOGRAD - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je povodom najnovijih masovnih terorističkih napada da je na sceni sukob civilizacija - hrišćanske i islamske.

"Kada smo pre petnaestak-dvadeset godina slušali teorije o mogućem sukobu civilizacija i da su sporni prostori u dodiru, mnogi zapadni analitičari, zadojeni pričama o neoliberalnim vrednostima, to su sa podsmehom posmatrali. Evo sada vidimo da je na sceni u suštini upravo jedan sukob civilizacija - hrišćanske i islamske", rekao je Dodik za Radio "Sputnjik".

On je istakao da je činjenica da nisu svi muslimani podlegli radikalnim ideologijama, ali da je i vidljivo da su u poslednje vreme gotovo svi teroristi motivisani radikalnim islamom, što daje novu dimenziju svemu što se dešava.

"Svetu koji je bio izvoznik raznih "proleća", pa čak i ratova, sa prostora Zapada, na neki način se sve te stvari vraćaju kao bumerang", rekao je Dodik.

On je dodao da se samo može žaliti zbog nevino stradalih ljudi koji nemaju ništa sa tim "velikim politikama" i ocenio da su najnoviji masovni teroristički akti doveli do dodatne destabilizacije u svetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja