PA, MORAM I JA OD NEČEGA DA ŽIVIM: Kinez otvara restoran sa psećim mesom u Sarajevu
Foto: Profimedia

Preduzetnik

PA, MORAM I JA OD NEČEGA DA ŽIVIM: Kinez otvara restoran sa psećim mesom u Sarajevu

Bosna i Hercegovina -
SARAJEVO - Kako u Kini nije neobično da se prodaje i jede pseće mesto, jedan Kinez je rešio da raširi biznis i to u Sarajevu.

Điao Čenoa želi da sledeće godine otvori rwestoran brze hrane u Sarajevu u kojem bi prodavao pseće meso. Njegova najava izazvala je šok među sugrađanima, ali on je odlučan.

Tamošnjim medijima je rekao da i on mora od nečega da živi. Naime, trgovina mešovitom robom na Alipašinom polju, čiji je vlasnik, ne posluje dobro pa je odlučio da se bavi prehrambenim biznisom. O njemu doduše ništa ne zna, ali to ga ne brine.

Veruje da će meso koje će prodavati uglavnom kupovati turisti, a ne vidi nikakvih problema u činjenici da bi pripremao meso od životinja koje Evropljani smatraju kućnim ljubimcima. Čak ga ne brine ni to da u Sarajevu živi veliki broj muslimana koji svakako ne planiraju jesti pseće meso jer se smatra da je to nečista životinja.

"U Kini je sasvim normalno jesti dobro pripremljene pse, što je slučaj i s supom od morskog psa ili mesom od zmije, a turista uvek ima dovoljno, oni i kod mene u Kini jedu ovakva jela" kaže preduzimljivi Kinez.

Medijima nije rekao od koga tačno planira da kupuje pseće meso. To prema Zakonu o veterinarstvu neće biti moguće: u BiH se naime zabranjuje konzumacija mesa pasa, mačaka i drugih životinja.

"U Zakonu stoji da se ne smeju konzumirati životinje koje ne služe za ishranu ljudi pa je jasno da ne mogu da se izdaju nikakve dozvole. Prema tome, taj "fast fud" neće moći da se otvori", istakla je Nada Rajković, pomoćnica ministra za veterinarstvo BiH za portal sarajevo365, a prenosi Jutarnji list.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track