PANIKA KOD NOVOG GROBLJA: Medved došao do kapije, građani zvali Centar za obaveštavanje!
Foto: Fonet

Banjalučani ovako nešto ne pamte

PANIKA KOD NOVOG GROBLJA: Medved došao do kapije, građani zvali Centar za obaveštavanje!

Bosna i Hercegovina -
Glavna saobraćajnica kod Novog groblja kratko vreme bila je blokirana

BANJALUKA - Na kapiji Novog groblja u naselju Pobrđe u Banjaluci uspaničeni meštani primetili su medveda, o čemu su obavestili Centar za obaveštavanje Banjaluka i lovačko udruženje "Zmijanje“.

"Nešto pre 7 časova dobili smo poziv iz CJB da je primećen medved na Pobrđu, da je dosta krupan i da je viđen iznad Novog groblja, na pravcu prema Šibovima“, rekao je sekretar Lovačkog udruženja "Zmijanje“ Veselko Pejić.

On je naveo da su članovi Udruženja odmah izašli na teren. Tu je bila i veterinarska inspekcija pa su medveda oterali u šumu.

"U subotu 3. oktobra otvorena je sezona lova na svu divljač, osim na medvede i srneću divljač koja se lovi samo leti, pa su verovatno pucnji isterali medvjeda iz šume“, rekao je on.

Glavna saobraćajnica kod Novog groblja kratko vreme bila je blokirana.

Posle dobijanja dojave radnika na groblju da se meda nalazi na Novom groblju, u banjalučkoj policiji je zavladao smeh uz komentare koji li će srećnik otići da "privede" medu.

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, kaže da u ovakvim situacijama policija izlazi na teren i odmah obaveštava i lovačko udruženje kako bi se životinja sklonila iz grada.

"Meda nije lišen slobode već je proteran u šumu i sve je prošlo mirno", izjavila je uz osmeh Marija.

(Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track