PLAVŠIĆ: Zar da Izetbegović, koji je bio s mudžahedinima, određuje kad će biti Dan RS?!

Bivša predsednica RS apeluje na jedinstvo u Srpskoj

PLAVŠIĆ: Zar da Izetbegović, koji je bio s mudžahedinima, određuje kad će biti Dan RS?!

Bosna i Hercegovina -
BEOGRAD - Bivša predsednica RS Biljana Plavšić izjavila je da bi za očuvanje interesa Srpske najbolje bilo da srpski predstavnici u Sarajevu bojkotuju rad zajedničkih institucija zbog odluke Ustavnog suda BiH da se 9. januara ne može proslavljati kao Dan RS.

Plavšić smatra da je odluka Ustavnog suda BiH strašna i skandalozna, te da svako produbljivanje sukoba između vlasti i opozicije u Srpskoj jedino ide “na vodu” bošnjačkim političarima i lideru SDA Bakiru Izetbegoviću.

"Zar jedan Bakir Izetbegović treba nama Srbima da određuje kada ćemo proslavljati Dan RS?! To je potpuno naopako!", izjavila je Plavšićeva Pres.

Ona je podsetila da je tu odluku pozdravio bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, koji je dan uoči napada (pripadnika Armije BiH) na Ozren 'pozdravljao mudžahedine i pružao im moralnu podršku za napad na srpska sela'.

"Možete ga (Bakira) videti u onom famoznom filmu, gde njegov otac (Alija Izetbegović) dolazi među mudžahedine i pozdravlja ih sa ‘Alahu ekber’. Svi su odeveni u maskirne uniforme, pa i sam Alija. Jedini čovek koji je na tom snimku bio u civilnom odelu i nosio belu košulju jeste Bakir Izetbegović", rekla je Plavšić.

Prema njenim rečima, Ustavni sud BiH potpuno je nakaradan i nije ustanovljen Dejtonskim mirovnim sporazumom, već je uspostavljen da bi se stalno podsticalo seme razdora i držale tenzije.

"Dejtonski sporazum je proteklih godina namerno menjan na štetu Srpske. Kada sam odlazila sa funkcije predsednika Republike Srpske stanje je bilo neuporedivo bolje nego danas", naglasila je Plavšićeva.

Ona je navela da kada je reč o ovakvim stvarima nema više stranaka.

"Nema više vlasti i opozicije, već postoji samo Republika Srpska i njen narod", poručila je Plavšić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track