DEDA PODVODIO DRUGARICU SVOJE UNUKE: Brani se da nije znao da je maloletna
Foto: Profimedia

PRETI MU 10 GODINA ZATVORA

DEDA PODVODIO DRUGARICU SVOJE UNUKE: Brani se da nije znao da je maloletna

Hrvatska -

Po nalogu Županijskog državnog tužilaštva karlovačka policija istražuje Karlovčanina zbog sumnji da je počinio seksualno zlostavljao i iskoristio dete podvođenjem, i to drugaricu svoje unuke.

Karlovčanin se žalio Županijskom sudu jer smatra da su optužbe devojke neutemeljene. Brani se kako nije znao da je u vreme počinjenje zločina koji mu se stavlja na teret devojka bila maloletna.

"Kako je oštećena s mojom unukom išla u srednju školu, a krajem 2014. i početkom 2015. ona je bila punoletna, pretpostavljao sam da i devojka ima navršenih 18 godina", brani se Karlovčanin.

Sud je odbio njegovu žalbu navodeći da je Županijsko državno tužilaštvo dovoljno argumentovalo postojanje osnovane sumnje o počinjenju krivičnog dela.

Oštećena je policijskim službenicima opsežno opisala kontakte s okrivljenikom i način na koji se on prema njoj odnosio, čak spominjući kako je njoj planski pristupao i da je znao koliko ima godina jer mu je pri useljenju u njegov stan pokazala krštenicu i državljanstvo, jer u to vreme još nije imala ličnu kartu.

Za ovo krivično delo predviđena je kazna zatvora do 10 godina. Od dokaza koji će se prikupiti u istrazi zavisi hoće li protiv osumnjičenog biti podignuta optužnica ili će slučaj biti odbačen.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Profimedia/ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track