SKANDAL U HRVATSKOJ: Zubar pipkao devojčicu, osuđen na godinu dana, a sad opet radi sa decom!
Foto: Profimedia, Foto: Porfimedia

U DOMU ZDRAVLJA

SKANDAL U HRVATSKOJ: Zubar pipkao devojčicu, osuđen na godinu dana, a sad opet radi sa decom!

Hrvatska -

Stomatolog iz Hrvastke, zaposlen u jednom domu zdravlja, osuđen je u julu 2016. na kaznu zatvora u trajanju od godinu dana, zbog seksualne zloupotrebe deteta mlađeg od 15 godina. Kazna mu je zamenjena radom za opšte dobro, posebno je zabrinjavajuće što on u domu zdravlja i dalje radi s decom kao stomatolog.

"Bili smo šokirani kad smo videli da mu je kazna zatvora zamenjena radom za opšte dobro. Posebno je zabrinjavajuće što on u domu zdravlja i dalje radi s decom kao stomatolog", ogorčeni su roditelji žrtve.

Devojčica je imala samo 13 godina kad je stomatolog (48) ljubio i dirao po intimnim delovima tela na klupici u parku. Videla ih je njihova komšinica i sve ispričala roditeljima. Bili su šokirani jer su ga poznavali, bio im je komšija i stomatolog celoj porodici.

Zubar je u svom iskazu na sudu priznao sve navode iz optužnice. Tražio je da mu, zbog bolesti oca i majke, za koje se brine, ne izreknu zatvorsku kaznu i istakao da pre nije osuđivan.

Advokatska kancelarija koji su roditelji devojčice angažovali i kancelarija pravobranioca za decu prijavili su stomatologa Hrvatskoj komori dentalne medicine (HKDM). U novembru ove godine Časni sud komore odbacio je žalbu lekara i potvrdio izrečenu zabranu obavljanja stomatološke delatnosti na šest meseci.

Iz doma zdravlja su naveli su kako nemaju saznanja o njegovoj zabrani rada jer ih o tome niko nije obavestio.

Kurir.rs/ 24sata.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track