OTKAZALI GOSTOPRIMSTVO: Hrvati šutnuli devetoro Iračana nazad u Srbiju!
Foto: Profimedia

Aerodrom Dubrovnik

OTKAZALI GOSTOPRIMSTVO: Hrvati šutnuli devetoro Iračana nazad u Srbiju!

Hrvatska -
Ovu vest potvrdila i zamenica portparola MUP-a RH Helena Biočić koja je pojasnila da je reč o uobičajenom postupku odbijanja gostoprimstva

DUBROVNIK - Devetoro Iračana na aerodromu u Dubrovniku čeka povratak u Srbiju jer im Hrvatska brani ulazak u zemlju. Oni su juče doputovali iz Srbije avionom kompanije Er Srbija, a Hrvatska planira da ih danas vrati nazad.

"Mogu da potvrdim da se na Aerodromu Dubrovnik nalazi devet državljana Iraka koji su zadržani u prostoru za zadržavanje putnika jer im je sprečen ulazak u našu zemlju. Oni su iz Beograda stigli avionom kompanije Er Srbija, ali ih danas vraćamo popodnevnim letom nazad u Srbiju. Iračanima su omogućeni svi higijenski uslovi i u pratnji mogu doći do punkta sa hranom", izjavio je direktor Aerodroma Dubrovnik Roko Tolić, potvrdivši da se u Čilipima nalaze turisti iz Azije odnosno s Bliskog istoka.

Ovu vest potvrdila i zamenica portparola MUP-a RH Helena Biočić koja je pojasnila da je reč o uobičajenom postupku odbijanja gostoprimstva, odnosno ulaska u Republiku Hrvatsku od strane Granične policije MUP-a RH.

Nezvanično, Iračani su imali neodgovarajuću, odnosno turističku vizu koju su navodno izvadili na Kipru, a došavši u Beograd odlučili da u EU uđu preko Hrvatske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track