(NE)PRAVDA: Hrvatski biznismen ubio četvoro, ali neće ići u zatvor
Foto: Printscreen Vecernji.hr

Uslovna kazna za Tomislava Horvatinčića

(NE)PRAVDA: Hrvatski biznismen ubio četvoro, ali neće ići u zatvor

Hrvatska -
Hrvatski privrednik Tomislav Horvatinčić osuđen je na uslovnu kaznu od 20 meseci zatvora za nesreću u kojoj je stradalo dvoje italijanskih državljana.Vlasnik jedne od firmi koja je najveći investitor u hrvatskom graditeljstvu ima istoriju krivičnih dela u saobraćaju, a ukupno je usmrtio četvoro ljudi.

Manda Vučković, Nada Petrović, Frančesko Salpjetro i Mariela Pateli, imena su žrtva saobraćajnih i pomorskih nesreća Horvatinčića, koji je proglašen krivim za nesreću u kojoj je poginuo italijanski bračni par, ali još jednom je uspeo da izbegne zatvorsku kaznu.

Nakon stravične nesreće koju je Horvatinčić izazvao kod Primoštena 16. avgusta 2011. godine, Zagrepčani su odlučili da mu pošalju jasnu poruku.

Na tabli na zagrebačkom Cvetnom trgu, na kom je usprkos protivljenju stanara, aktivista i ostalih građana grada Zagreba, a uz pomoć gradskih glavešina, Horvatinčić izgradio šoping centar, mesec dana nakon nesreće okačili su tablu s imenima Horvatinčićevih žrtava.

Privrednik koji za sebe kaže da se u mladosti bavio “svim i svačim“, 1980. godine je pregazio i usmrtio Mandu Vučković, u vreme kada je držao restoran Bejbilon. Njenu ćerku Slavicu Nosek teško je povredio pa pobegao s mesta nesreće.

“Zatim se branio da se boji krvi te da mu je neki čovek pretio nakon nesreće zbog čega je otišao. Dobio je dve godine uslovne kazne“, podseća portal index.hr.

Sledeći put čoveka je ubio 1989. godine. Radilo se o Nadi Petrović koja je preminula u nesreći koju je u Zagrebu skrivio Horvatinčić. Protiv njega je podneta krivična prijava, ali ishod prijave nije poznat.

Privredničku aktivnost počeo je sredinom ’70. godina, kada je postao vlasnik restorana i hotela, a krajem ’90. počeo je da se bavi projektima u građevinarstvu.

Na suđenju za nesreću u kom je stradao italijanski bračni par njegov advokat je rekao da ga treba osloboditi jer je bio neuračunjiv u trenutku incidenta, a jedini svedok događaja Anica Đerđa rekla je da je videla Horvantičića klonule glave za upravljačem glisera, kojim je udario u brod sa dvoje Italijana.

(B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track