DŽAJIĆ SE OGLASIO: Nikakve ostavke nisu nuđene

Burno

DŽAJIĆ SE OGLASIO: Nikakve ostavke nisu nuđene

Fudbal -
Sednica se kako je najavljeno nastavlja u ponedeljak

Na vanrednoj sednici Upravnog odbora Fudbalskog kluba Crvena zvezda, predsednik Dragan Džajić i generalni sekretar Miodrag Zečević, nisu podneli ostavke, iako je prva informacija sa Marakane, nešto posle 13 časova upravo nagovestila da su prvi čovek i prvi operativac kluba, podneli ostavke što je "Kurir" u broju od petka i najavio.

Džajić je posredstvom portparola Marka Nikolovskog, poručio novinarima sledeće:

"Nikakve ostavke nisu nuđene. Džajić ostaje predsednik, Zečević sekretar. Sednica će biti nastavljena u ponedeljak", preneo je Nikolovski stav (i dalje) prvog čoveka kluba.

Ni reči o pismu igrača

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Dragan Džajić nije se sam obratio novinarima na Marakani pa samim tim nije ni saopštio stav o pismu koje su generalnom sekretaru kluba Miodragu Zečeviću uputili fudbaleri, a u kojem su tražili odgovor na sledećih 11 pitanja>

1. Zašto do današnjeg dana Nejc Pečnik nije 'rezident' u državi Srbiji i to Vašim 'umećem'?

2. Po završetku prve polusezone, u klub je stiglo tačno 302 hiljade evra za plate i ugovore igrača. Nama je uplaćeno 84 hiljade evra, gde je opstatak novca?

3. Kako ste novac uplatili Nejcu Pečniku, koji nije 'rezident' u Srbiji?

4. Kako i zašto ste organizovali pripreme u Portorožu bez kupovine avionskih karata i lopti i zašto je na kraju te iste karte kupovao jedan od nas, Nikola Mijailović, koji je kasnije kupovao i fudbalske lopte kojima se igra takmičenje u Jelen Superligi Srbije?

5. Zašto ste se oglušili o molbu trenera Stojanovića da se jedan deo priprema tokom zime odradi u Turskoj, uz obrazloženje da je klauzula da moramo u Sloveniju, to jest u Terme Čatež? Verujemo da Vam podatak da smo veći deo priprema odradili na veštačkoj travi ne znači ništa, jer niste bili igrač.

6. Zašto zasluge za dobijanje prethodne licence pripisujete sebi, kada svi u klubu znaju da smo za pribavljanje iste, kontaktima sa bivšim igračima kluba i onima kojima klub duguje novac, sve uradili sami? Vi najbolje znate da smo ličnim kontaktima i prijateljstvima sa tim ljudima uspeli da smanjujemo deo tih dugovanja ili da ih reprogramiramo. Vama se nisu ni javljali na telefon, pa niste ni mogli to da obavite.

7. Gde ste i kako pogrešili sa licenciranjem našeg saigrača Cilinšeka u zimskom prelaznom roku?

8. Zašto smo došli u problem sa izdavanjem ovogodišnje licence, jer ste u nameri da pokažete kako ste važni, deo novca koji je bio namenjen za izdavanje licence, uplatili na druge strane i kasnije se hvalili po stadionu, iako su to bila sredstva ruske kompanije 'Gazprom'?

9. Razumemo Vaš stres i brigu, pa i potrebu da često odlazite na masaže u našu svlačionicu, toliko, da smo često čekali red zbog Vas.

10. Kada već tako olako baratate sa tuđim platama i tako ih olako objavljujete u javnoti, zašto ne kažete da ste izuzetak u Upravnom odboru kluba koji radi na volonterskoj bazi i da imate redovna primanja od 190 hiljada dinara (u tu sumu ne ubrajamo ogromne količine viskija na dnevnoj bazi zbog pretrpljenog stresa)?

11. Verujemo da mnogima u klubu činjenica da smo prvi na tabeli i da bi mogli da igramo kvalifikacije za evrotakmičenja predstavlja dodatni stres, jer bi sve bilo mnogo lakše da smo takmičenje završili na četvrtom ili sedmom mestu. Tada licenca ne bi ni predstavljala problem.

Tončev najavio Zvezdu u Evropi

Pre sastanka na Marakani potpredsednik Ivica Tončev je rekao:

"Očekujte mir u Zvezdi i Zvezdu u Evropi- kratko je prokomentarisao potpredsednik kluba Ivica Tončev na ulasku u prostorije kluba.

Na sednicu su došli svi članovi UO uključujući i potpredsednika Nebojšu Čovića, koji je jutros davao izjavu u policiji povodom fizičkog sukoba sa novinarom Dejanom Anđusom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track