SELEKTOR ĐORĐEVIĆ: Šutnuo bih trojku na kraju, napašćemo bronzu

Reakcija

SELEKTOR ĐORĐEVIĆ: Šutnuo bih trojku na kraju, napašćemo bronzu

EP Košarka -
Ako imate priliku da pobedite, onda pokušate da je iskoristite, kaže selektor

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je posle poraza od Litvanije sa 64:67 u polufinalu Evrobasketa da će dati sve od sebe kako bi protiv Francuske u nedelju (14 časova) osvojili bronzanu medalju.

"Šta bih uradio u poslednjem napadu? Šutnuo bih trojku. Ako imate priliku da pobedite, onda pokušate da je iskoristite. Od prvog dana kada sam preuzeo posao, pričao sam o atletskom nivou i fizičkoj igri potrebnoj za ovaj nivo. Početak utakmice je najbolji primer za to, jer su Litvanci ušli onako kako mi igramo i pokazali da su spremni za ovu vrstu meča. Litvanija je na poslednjem Evrobasketu uzela srebro, prošle godine se borila za bronzu na Mundobasketu sa Francuskom, zna kako se igraju ovakve utakmice i godinama je u vrhu. Bilo je dosta duela i nismo najpametnije odigrali ovaj meč tražeći stalno neku veliku trojku koja će da reši utakmicu u našu korist. Imali smo dosta ishitrenih trojki, ali istina je i da nije htela da uđe", poručio je Đorđević.

"Litvanci su u velikom ritmu odigrali ceo susret i u odbrani i u napadu, jer je falila i energija. Na nama je da zaboravimo meč i da se okrenemo Francuskoj, i da odigramo najbolje što možemo i probamo da uzmemo medalju koja je san svih nas. Bronza bi na ovom takmičenju bila dobar rezultat. Ostaje žal za nekim poslednjim loptama, vraćali smo se dva-tri puta i imali veliku želju, ali su Litvanci najveći deo vodili i bolje odigrali od nas. Tražimo tu medalju u sledećoj utakmici", naglasio je selektor Srbije, Selektor naših košarkaša dodao je da se u ovakvim susretima stiče iskustvo.

"Stepenice se ne preskačku po pet, nego se ide jedna po jedna, iskustvo se stiče na ovakvim utakmicma i iz poraza. Mlađi igrači treba da izvuku pouke i shvate koliko je teško doći do uspeha. Treba ovo potvrđivati iz godine u godinu, potrebno je shvatanje košarke na mnogo većem nivou i što pre. Košarka mora da se zna do tančina i tu imamo prostor za napredak i rešavanje određenih situacija. Moram da ogledam snimak, da vidim da li je bio faul nad Bogdanom, ali je taj završetak mogao da bude drugačiji. Da li nam je breme favorita otežalo posao? Mislim da jeste. Još nismo u kontinuitetu dobrih rezultata da skinemo to breme i da verujemo svi u sebe da smo bolji od drugih. Nismo na najbolji način poneli taj teret. Imali smo dobro takmičenje koje još nije završeno, idemo po medalju, odgovara nam taj termin od 14 časova. Treba da dignemo glavu i sa velikom željom dođemo do velike medalje", podvukao je Đorđević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track