ĐOKOVIĆ TEK TREĆI PUT U KARIJERI OVO RADI! Najbolji teniser sveta IZNENAĐUJUĆI POTEZ povukao zbog situacije na koju nije navikao
Foto: NSJsport / Shutterstock Editorial / Profimedia

VRAĆA SE NA TEREN

ĐOKOVIĆ TEK TREĆI PUT U KARIJERI OVO RADI! Najbolji teniser sveta IZNENAĐUJUĆI POTEZ povukao zbog situacije na koju nije navikao

Tenis -

Iznenadio je Novak Đoković sve odlukom da zaigra u nedelji pre grend slema, drugi put u svojoj karijeri.

Pojaviće se najbolji teniser sveta u Ženevi gde će igrati na turniru iz kategorije 250, a pravo odatle će da produži u Pariz gde 26. maja, odnosno dan nakon finala u Švajcarskoj, počinje Rolan Garos.

Prethodno je samo dva puta birao ovakav scenario Novak. Prvi put 2017. kada je pre Vimbldona igrao u Istobrnu, a onda u Londonu morao da se povuče u četvrtfinalu zbog povrede lakta. Zatim i 2021. godine kada je osvojio turnir u Beogradu, a zatim i Rolan Garos.

U Ženevi će zaigrati prvi put u karijeri, a odluka da se pojavi u ovom gradu doneta je zbog nezadovoljstva trenutnom formom.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Novak još uvek nema osvojen trofej u ovoj sezoni, a u Parizu će pokušati da odbrani prošlosezonsku titulu, 2.000 bodova i prvo mesto na ATP listi.

Smatra Đoković da su mu bolje šanse da sve to uradi, ako pruži sebi još prostora za napredak i odigra još nekoliko mečeva na šljaci.

"Drago mi je što se vraćam na teren. Idem u Ženevu, vidimo se tamo!", poručio je Nole u subotu putem društvenih mreža.

Đoković će u prvom kolu biti slobodan, a u drugom će igrati protiv boljeg iz meča Janik Hanfman - Endi Marej koji je na programu u ponedeljak.

Bonus video:

00:22

Trening Novak Đoković Košutnjak

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track