PRAVOSLAVLJE ILI SMRT! Usik izašao u ring u kozačkoj uniformi, kada ju je skinuo svet je video MOĆNU PORUKU na njegovim grudima!
Foto: EPA/ALI HAIDER

pokazao svoje

PRAVOSLAVLJE ILI SMRT! Usik izašao u ring u kozačkoj uniformi, kada ju je skinuo svet je video MOĆNU PORUKU na njegovim grudima!

Ostali sportovi -

Ukrajinski bokser Oleksander Usik savladao je Tajsona Fjurija u Rijadu i na tako postao prvi apsolutni prvak sveta u teškoj kategoriji posle Lenoksa Luisa 1999. godine.

Tajson Fjuri, Oleksandr Usik
foto: EPA/ALI HAIDER

U neverovatnoj borbi Ukrajinac je posle 12 runde bespoštedne borbe pobedio Britanca odlukom sudija i tako objedinio sve četiri šampionske titule u kategoriji "teškaša".

Ono što je privuklo pažnju pre, tokom i posle samog meča jeste simbolika odeće koje ju nosio Usik prilikom ulaska u ring. Naime, Ukrajinac je na glavi nosio šubaru na kojoj je utisnut simbol hrišćanstva. Simbol Hi (X) - Ro (P) je skraćenica grčke reči, Χριστός. Kada se prevede, dobija se reč: "Hristos".

Uz to sadašnji šampion je na grudima imao pravoslavni krst, meč je počeo tako što se prekrstio, a kada mu je skinut kostim, ostao je u majici sa natpisom: "Ορθοδοξία ή Θάνατος". Reč je o natpisu na grčkom jeziku koji znači: "Pravoslavlje ili smrt".

Usik je poznat kao veliki vernik i pravoslavac, a ovo nije prvi put da iskazuje svoju privrženost veri.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

01:53

Boks

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track