(KURIR TV) BOAĆI I SRNIĆ ZA RADOST DELIJA: Crvena zvezda ubedljiva na evropskoj premijeri, otpisala Maltežane
Foto: Nebojša Mandić

crveno-beli završili posao

(KURIR TV) BOAĆI I SRNIĆ ZA RADOST DELIJA: Crvena zvezda ubedljiva na evropskoj premijeri, otpisala Maltežane

Fudbal -

Fudbaler Crvene zvezde pobedili su u Beogradu ekipu Florijane 3:0 (1:0) u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Golove za crveno-bele postigli su Boaći u poslednjim trenucima prvog poluvremena sa penala i 89. i Slavoljub Srnić u 78. minutu. Gosti su meč završili sa fudbalerom manje, pošto je u 45. minutu isključen Ruiz.

Utakmica je odigrana pred 20.000 navijača. Revanš će biti odigran 6. jula na Malti. Pobednik ovog dvomeča igraće u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope sa boljim iz duela između Irtiša iz Kazahstana iz Dunava iz bugarskog Rusea. Irtiš je slavio sa 1:0, a revanš je u Bugarskoj naredne nedelje. Crvena zvezda je zasluženo stigla do pobede i plasmana u drugo kolo kvalifikacija za LE. Crveno-beli su dominirali u prvom poluvremenu, a najveću šansu imala je Florijana koja je pogodila stativu preko Varele u devetom minutu. Zvezda je do vođstva stigla u samom finišu prvog poluvremena. Ruiz je srušio Milića u šesnaestercu Florijane, a igrač gostiju je zaradio crveni karton. Precizan sa 11 metara je bio Boaći. Florijana se branila u drugom poluvremena, a Zvezda je u finišu meća postigla još dva gola preko Srnića i Boaćija.

1 / 13 Foto: Nebojša Mandić

TOK UTAKMICE II poluvreme 90+5. minut - Kraj utakmice Crvena zvezda je slavila sa 3:0!

90. minut - Utakmica je produžena za 5 minuta Utakmica je produžena za 5 minuta. 89. minut - Golll!!! Zvezda vodi 3:0! Boaći ponovo strelac za Zvezdu.

88. minut - Zvezda nastavlja sa napadima 78. minut - Crvena zvezda vodi 2:0! Milijaš je izveo korner sa desne strane. Golman gostiju je loše intervenisao, a Srnić je to iskoristio i glavom je loptu zatresao mrežu gostiju

70. minut - Crveno-beli napadaju Crveno-beli kruže oko šesnaesterca gostiju. Međutim, nema promene rezultata 60. minut - I dalje bez promene rezultata Crveno-beli napadaju, ali se gosti izuzetno dobro brane 50. minut - Prilika za Stojkovića Šansa za crveno-bele. Stojković je šutirao tik pored gola gostiju 47. minut - Nova šansa za Boaćija Crvena zvezda je imala šansu preko Boaćija, ali je ostalo 1:0 46. minut - Počelo je drugo poluvreme Na poluvremenu je Srđan Plavšić od Zvezde dobio buket cveća i veliki aplauz publike. Cveće mu je uručio predsednik Skupštine Ratomir Dujković. Navijači mu skandirali, a on je desnom rukom udarao u srce. Plavšić nastavlja karijeru u Sparti

foto: Nebojša Mandić

I poluvreme 45+4. minut - Kraj prvog poluvremena Crvena zvezda posle prvog poluvremena vodi 1:0!

45+3. minut - Boaći je precizan sa penala Boaći je siguran sa penala. Zvezda vodi 1:0!

45. minut - Penal za Zvezdu Penal za crveno-bele. U šesnaestercu gostiju oboren je Milić, a sudija je pokazao na penal. Istovremeno crveni karton je dobio Ruiz 36. minut - Novi pokušaj Donalda Treći pokušaj Donalda van kaznenog prostora. Lopta ide daleko preko gola. 31. minut - Crvena zvezda nastavlja sa napadima Crveno-beli kruže oko šesnaesterca gostiju, ali još nema golova u mreži Florijane 24. minut - Velika šansa za Milića Nova dobra šansa za Zvezdu. Milić je bio sam na pet metara, a šutirao je glavom preko gola. 15. minut - Još bez golova na Marakani Fudbaleri Crvene zvezde imaju inicijativu. Crveno-beli napadaju od početka utakmice, ali još bez prave šanse

foto: Nebojša Mandić
foto: Nebojša Mandić

9. minut - Gosti pogodili stativu Šansa za goste. Varela je šutirao sa skoro 30 metara, a lopta je zakačila levu stativu. 5. minut - Crvena zvezda napada od prvog minuta

1. minut - Utakmica je počela

1 / 6 Foto: Nebojša Mandić
foto: Kurir
foto: Kurir

20:15 - Sastavi timova

Crvena zvezda: Manojlović, Stojković, Savić, Frimpong, Anđelković, Donald, Le Talek, Srnić, Rikardinjo, Milić, Boaći Florijana: Haber, Baldakino, Pepe, Ruiz, Pisani, Varela, Najar, Velja, Enrike, Kjeza, Fontanela.

foto: Printskrin
foto: Kurir

20:10 - Fudbaleri Florijane na treningu

foto: Nebojša Mandić
foto: Nebojša Mandić
foto: Nebojša Mandić
foto: Nebojša Mandić

20:10 - Vojvodina vodi u Novom Sadu Fudbaleri Vojvodine vode protiv Ružomberoka. Malbašić se upisao u strelce

20:00 - Atmosfera ispred stadiona uoči početka utakmice

1 / 6 Foto: Nebojša Mandić

19:50 - Džajić stigao na stadion

foto: Kurir

19:40 - Navijači Zvezde pristižu na stadion

foto: Kurir
foto: Kurirsport
foto: Kurirsport
foto: Kurirsport

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da su očekivanja pred početak nove sezone i kvalifikacija za Ligu Evropa najveća moguća i da njegovi fudbaleri ne smeju i neće bilo koga da se plaše.

"Očekivanja su uvek najveća moguća i uvek će tako biti. Zvezda uvek mora da poštuje protivnike, ne smemo i nećemo nikoga da se plašimo, za to nemamo nikakav razlog. Plašiti se znači da ne veruješ u sebe, a ja u svoje fudbalere apsolutno verujem", rekao je Milojević.

"Mnogo toga smo radili u hodu, nismo imali mnogo vremena, ali to koje smo imali smo iskoristili na najbolji mogući način. Ako ne shvatite ozbiljno protivnika, možete da imate ozbiljan problem. Predstavljeno je da ćemo proći samo tako gde god da se pojavimo. Imamo veliko ime, breme i istoriju, ali i druge zemlje treniraju, imaju sisteme, nema amaterskog fudbala", kazao je Milojević.

Trener crveno-belih je naveo da sve zavisi od njegove ekipe, ali je ponovio frazu da "danas svi igraju fudbal".

"Ne znam da li bismo mogli da navedemo jednu jedinu zemlju u kojoj je klasičan amaterski fudbal. Svi su poluprofesionalci i profesionalci. Danas nema formalnosti jer je fudbal otišao u drugu dimenziju. Percepcija svih nas koji pratimo fudbal je da nemamo nikakvo pravo da gledamo na fudbal tako da smatramo neku ekipu možemo lako da prođemo, to je apsolutno pogrešno", dodao je on.

Revanš je zakazan za 6. jul na Malti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track