KIM DŽONG UN SPREMA TRAKTORE ZA GERILSKI RAT: Neverovatan snimak iz Severne Koreje! VOJSKA POKAZALA ČIME SVE RASPOLAŽE (VIDEO)
Foto: Printscreen X

hit

KIM DŽONG UN SPREMA TRAKTORE ZA GERILSKI RAT: Neverovatan snimak iz Severne Koreje! VOJSKA POKAZALA ČIME SVE RASPOLAŽE (VIDEO)

Planeta -

Snimak severnokorejskog traktora koji vuče višecevni bacač raketa postao je hit na društvenim mrežama!

Na vojnoj paradi, koja je održana u Pjongjangu, viđeni su višecevni bacači raketa kamuflirani u kipere, kamione za prevoz živine, ali i traktore.

Na snimcima državnih medija vidi se nekoliko desetina traktora koji vuku raketne bacače. Okupljene su oduševili i mnogobrojni kamioni koji su modifikovani da sakriju lansere projektila. Neverovatan prizor upotpunili su vojnici koji su nosili radne kombinezone umesto uniformi.

Zapadni mediji navode da je Severna Koreja želela da pokaže da ima sposobnost da vodi i gerilski rat u slučaju invazije na njenu teritoriju.

Vojna parada je inače održana prošlog jula u glavnom gradu Severne Koreje povodom 75. godišnjice od osnivanja zemlje. Među prisutnima bile su delegacije Kine i Rusije.

Lider Severne Koreje Kim Džong Un, podsetimo, nadgledao je nedavno testiranje nove rakete koja bi mogla da se koristi za napad na južnokorejsku prestonicu Seul!

Bonus video:

02:03

PRVI IZBORI U ISTORIJI SEVERNE KOREJE! Kim Džong Un izašao na glasanje, okupljeni APLAUDIRALI I KLANJALI SE predsedniku države

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track