ZVEZDA OBELEŽILA USPEŠNU FUDBALSKU JESEN: Evropsko crveno-belo veče
Foto: Damir Dervišagić

SVI ZVEZDAŠI NA JEDNOM MESTU

ZVEZDA OBELEŽILA USPEŠNU FUDBALSKU JESEN: Evropsko crveno-belo veče

Fudbal -

Fudbalski klub Crvena zvezda u luksuznom hotelu "Hajat" obeležio je uspešnu godinu.

"Crveno-bela" večera bila je prilika da se okupe brojni zvezdaši i legende kluba. Viđeni su igrači koji su izneli 2017, stručni štab i aktuelno rukovodstvo. Bili su tu i Dragan Džajić, Vladimir Petrović, Dušan Savić, Vladica Popović, Stanislav Karasi...

- U ovoj 2017. smo ostvarili fantastične rezultate koji će nam biti vodilja i u narednoj godini. Ostvarili smo fantastičan rezultat i dočekali proleće u Evropi, prvi smo sa devet bodova prednosti. Finansijski smo stabilizovali klub, imamo čiste bilanse naših knjiga, prepolovljen dug, sve obaveze izvršavamo uredno. Omladinska škola je kamen temeljac uspešne Crvene zvezde. Četvrti strateški cilj je infrastruktura. Omladinska škola je dobila terene i reflektore, sredili smo i dva pomoćna terena za prvi tim, sledi rekonstrukcija zapadne tribine. Sve ovo što smo uradili neće nas uspavati, već da nastavimo isto ovako, da budemo uspešniji. Pred Crvenom zvezdom su bolji dani - istakao je generalni direktor Zvezdan Terzić.

1 / 6 Foto: Damir Dervišagić

Legenda kluba Dragan Džajić pozdravio je sve zvezdaše.

- Niko nije očekivao ovakav uspeh. Ali, to je vaša obaveza, da birate Evropu što duže, ali najveći cilj je titula prvaka. Ovu generaciju čine sjajni fudbaleri, pokazuju veliku ljubav prema crveno-belom dresu. Nadam se da će Zvezda dati još kojeg reprezentativca - kazao je Džajić.

Svetozar Mijailović otkrio je da u klubu vlada prava zvezdaška energija.

- Evropa je uvek bila cilj Crvene zvezde. Krasila je našu istoriju. Ova 2017. je proglasila Zvezdinu jesen. Ova energija u klubu ravna je onoj iz 1991, kada smo osvojili Evropu. E, sada je sve moguće - kazao je Mijailović.

1 / 12 Foto: Damir Dervišagić

Trener Vladan Milojević dobio je najveći aplauz.

- Igrači i ja se bolje osećamo na terenu, nego ovde. Kao dečak sam došao u Zvezdu iz Aranđelovca. Sanjao sam da postanem trener. To je nešto najslađe, san da budem trener prvog tima. Nisam letos to planirao, želeo sam odmor... Iz dubine duše i srca kažem da sve zasluge pripadaju igračima. Ovo što smo napravili, mogli smo bolje, jer jedino tako možemo uraditi nešto veliko. Ko preživi pripreme, pričaće. Svi verujemo u Crvenu zvezdu. Živi bili - rekao je Milojević.

Svečanost su vodili glumci Milena Vasić i Aleksandar Radojičić.

Nagrade za klince Klub je dodelio nagrade najmlađima - Marko Lazetić (mlađi pioniri), Mateja Bačanin (pioniri), Ilija Babić (mlađi kadeti), Strahinja Eraković (kadet), Dejan Joveljić (omladinac),

Stotka Donalda Mičel Donald je odigrao na derbiju 100. meč za Crvenu zvezdu. Kao nagradu dobio je specijalni dres.

- Dolazak u Crvenu zvezdu je bio moj najbolji potez u karijeri - rekao je Donald.

Trofeji za Kangu i Boaćija Najlepši gol postigao je Gejlor Kanga protiv Krasnodara, dok je najbolji igrač Ričmond Boaći koji je rekao da mu je drago što je deo porodice Crvene zvezde. Sami igrači su izabrali najboljeg među njima.

(Aleksandar Radonić, Foto: Damir Dervišagić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT! VEČITI DERBI VIŠE NIJE SVETKOVINA NAŠEG FUDBALA! Mirnije bi bilo da je odigran u zatvorima Paname ili Hondurasa!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track