GRAĐANI GAZE: Mančester siti nastavlja u trijumfalnom ritmu, Njukasl prekinuo niz poraza
Foto: AP

SVONSI I KRISTAL PALAS REMIZIRALI

GRAĐANI GAZE: Mančester siti nastavlja u trijumfalnom ritmu, Njukasl prekinuo niz poraza

Fudbal -

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su na svom terenu Bornmut sa 4:0, u utakmici 19. kola Premijer lige i stekli 14 bodova prednosti nad gradskim rivalom Junajtedom.

Siti je poveo u 26. minutu golom Serhija Augera i to je bio njegov 100. pogodak na stadionu "Etihad". Rahim Sterling udvostručio je prednost u 53. minutu, a svoj drugi gol na utakmici Aguero je postigao u 79. minutu. Konačan rezultat postavio je Danilo u 85. minutu.

Ekipa Pepa Gvardiole nastavila je dobar niz, jedina je neporažena ekipa u Premijer ligi i posle 18. prvenstvene pobede prva je na tabeli sa 55 bodova, 14 više ali i utakmicom više od gradskog rivala Mančester junajteda.

Siti je postigao 101 gol u 2017. godini i postao je prvi engleski klub koji je u jednoj kalendarskoj godini postigao najmanje 100 golova, još od Liverpula, koji je 1982. godine postigao 106.

Bornmut je pretrpeo 11. poraz u prvenstvu i nalazi se u zoni ispadanja na 18. mestu na tabeli sa 16 bodova.

Svonsi i Kristal Palas odigrali su nerešeno 1:1. Kristal Palas je poveo u 59. minutu golom srpskog fudbalera Luke Milivojevića iz penala, a bod domaćima doneo je Džordan Aju u 77. minutu.

Londonski klub je 16. na tabeli sa 18 bodova, dok Svonsi zauzima poslednje 20. mesto sa 13 bodova.

Brajton je kao domaćin pobedio Votford sa 1:0 golom Paskala Grosa u 64. minutu.

To je peta pobeda Brajtona u prvenstvu i ekipa je 12. na tabeli sa 21 bodom, dok Votford, koji je pretrpeo četvrti vezani poraz, zauzima 10. mesto sa 22 boda.

Njukasl je kao gost pobedio Vest Hem sa 3:2 i prekinuo niz loših rezultata, Sautempton je odigrao nerešeno 1:1 sa Haderfildom, dok je Stouk prekinuo niz od tri poraza nakon pobede na svom terenu protiv Vest Bromviča.

Ranije danas Everton i Čelsi odigrali su nerešeno 0:0, a večeras igraju Barnli-Totenhem i Lester-Mančester junajted.

kurir.rs / Beta

foto:

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: OVI IGRAČI ĆE ZIMUS OBUĆI ZVEZDIN DRES

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track