BERLUSKONI TRAŽI OD MIHAJLOVIĆA: Siniša, vrati Milan u Ligu šampiona!
Foto: Acmilan.com

"Roso-neri" žele ponovo u Evropu

BERLUSKONI TRAŽI OD MIHAJLOVIĆA: Siniša, vrati Milan u Ligu šampiona!

Fudbal -
Mihajlović, koji je u karijeri nastupao za Inter, naglasio je da je ranije često igrao protiv Milana i da zna koliko je njihov dres vredan poštovanja

MILANO - Predsednik Milana Silvio Berluskoni zatražio je od novog trenera Siniše Mihajlovića da iduće sezone vrati tim u Ligu šampiona. Berluskoni je danas zvanično predstavnio srpskog trenera, dve nedelje pošto ga je angažovao. Bivši italijanski premijer naglasio je da je sada "kategorički imeprativ povratak Milana u Ligu šmapiona i Evropu sledeće sezone". Otkako je osvojio titulu prvaka Italije 2011, Milan je u silaznoj putanji, pošto je Berluskoni ograničio budžet za dovođenje novih igrača. "Roso-neri" su prethodne dve sezone završili na osmom, odnosno desetom mestu, ne uspevši da se kvaifikuju za evropska takmičenja. Mihajlović, koji je u karijeri nastupao za Inter, naglasio je da je ranije često igrao protiv Milana i da zna koliko je njihov dres vredan poštovanja.Mihajlović: Naši protivnici moraju da nas se plašeMihajlović je rekao da veruje da će njegova ekipa biti uspešna u narednoj sezoni.

"Cilj Milana je da pobeđuje u svakoj utakmici, pa ćemo videti gde ćemo biti na kraju sezone... Siguran sam, prilično visoko. Moramo naporno da radimo, moramo da povratimo samopouzdanje i da budemo optimisti. Svi moramo da budemo ujedinjeni, samo tako možemo da postignemo velike stvari", rekao je Mihajlović.

Bivši selektor Srbije je karijeri igrao za Inter, a pre nekoliko godina je izjavio da nikada ne bi mogao da trenira Milan."Nisam neko ko je gradio istoriju Milana i navijače mogu da pridobijem samo svojim radom. Još nemam osećaj pripadnosti, ali i kada sam igrao protiv Milana osećao sam strah i poštovanje prema tom klubu... Naš stadion mora ponovo da postane naša tvrđava. Naši protivnici moraju da nas se plaše", naveo je Mihajlović.

Berluskoni je kazao da je ubeđen da Mihajlović može da vodi Milan do vrha Serije A."Ubeđeni sm da je on pravi izbor za ovaj posao. Razume fudbal i pokazao je da ume da bude vođa. Mislim da imamo odličnu osnovu i mislim da ovaj tim, predvođen Mihajlovićem, može da se takmiči sa Juventusom za vrh tabele. Prvi i glavni cilj je povratak Milana u Ligu šampiona", rekao je Berluskoni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track