BLOG UŽIVO: Nastasić menja Vidića u Interu?

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Nastasić menja Vidića u Interu?

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:45 - Espanjol, Hetafe i Levante u osmini finala Kupa kraljaFudbaleri Espanjola, Levantea i Hetafea plasirali su se osminu finala španskog Kupa kralja. Espanjol je u prvom meču sa 2:0 na gostovanju Alavesu već jednom nogom zakoračio među 16 najboljih, a pred svojim navijačima Morilja je u 65. minutu overio plasman katalonske ekipe. Zahvaljujući prvom meču dalje je prošao i Levante, pošto je u prvoj utakmici odigrao 1:1 na gostovanju Albaseteu, dok su u revanšu mreže mirovale, pa je prošao zbog pravila gol u gostima. Hetafe je poput Espanjola slavio u oba susreta, najpre je na svom terenu srušio Eibar sa 3:0 i u revanšu sa dva gola u prvom poluvremenu otklonio sve dileme, a Piovakari je iz penala samo uspeo da ublaži poraz i postavi konačnih 2:1. Kup kralja, šesnaestina finala: u torak: Selta - Las Palmas 3:1 (prvi meč 1:2), Valensija - Rajo Valjekano 4:4 (prvi meč 2:1), Almerija - Betis 2:1 (prvi meč 4:3), Barselona - Ueska 8:1 (u prvom meču 4:0), sreda: Eibar - Hetafe 1:2 (0:2) (prvi meč 0:3), Espanjol - Alaves 1:0 (0:0) (2:0), Levante - Albasete 0:0 (1:1) Kordoba - Granada (0:1), Sosijedad - Ovijedo (0:0), Viljareal - Kadiz (2:1). Četvrtak: Atletiko Madrid - Hospitalet, Elče - Valjadolid, Atletik Bilbao - Alkojano, Malaga - Deportivo.

23:20 - Liverpul i Totenhem u polufinalu, gol MarkovićaFudbaleri Liverpula plasirali su se u polufinale engleskog Liga kupa savladavši večeras u četvrtfinalu na gostujućem terenu ekipu drugoligaša Bornmuta sa 3:1, a prvenac u dresu crvenih postigao je srpski napadač Lazar Marković.Marković je doneo Liverpulu vođstvo od 2:0 lepim golom sa ivice šesnaesterca u 27. minutu.Reprezentativac Srbije konačno je zatresao mrežu, pet meseci otkako je stigao na Enfild iz Benfike za sumu od 20 miliona funti, u 13. nastupu za ekipu Brendana Rodžersa.U preostalom četvrtfinalnom meču Totenhem je lako i ubedljivo slavio na Vajt Hart Lejnu protiv Njukasla (4:0).Rezultati Bornmut - Liverpul 1:3,Totenhem - Njukasl 4:0. Odigrano juče: Derbi - Čelsi 1:3, Šefild Junajted - Sautempton 1:0.

23:00 - Odbojkašice Jedinstva poražene posle "zlatnog seta"Odbojkašice Jedinstva nisu uspele da se plasiraju u osminu finala Kupa izazivača pošto su u Staroj Pazovi, u revanš utakmici šesnaestine finala, izgubile od nemačkog tima Rote Raben Vilsbiburg u "zlatnom setu" sa 15:13.Posle velike borbe susret je u regularnom delu završen pobedom Jedinstva sa 3:1 (25:20, 20:25, 25:21, 25:13).U prvoj utakmici kod kuće Rote Raben je slavio rezultatom 3:0.Nemački tim će u osmini finala igrati protiv predstavnika Mađarske, ekipe Linamar Bekeščaba.

22:30 - Remi Borusije i Volfsburga, pobeda BajeraFudbaleri Borusije Dortmund i Volfsburga odigrali su danas nerešeno 2:2, dok je Bajer Leverkuzen u gostima savladao Hofenhajm s 1:0 u utakmicama 16. kola nemačke Bundeslige. Najviše golova na večerašnjim utakmicama viđeno je u Frankfurtu, gde su Ajntraht i Herta odigrali nerešeno 4:4, Borusija Menhengladbah je na svom terenu slavila protiv Verdera sa 4:1, dok je Šalke u gostima s 2:1 pobedio Paderborn. U derbiju na stadionu Vestfalen bilo je dosta uzbuđenja. Domaća ekipa je dvaputa bila u prednosti, ali na kraju ekipa Jirgena Klopa nije uspela da zabeleži trijumf. Borusiju je do prednosti Pjer Obamejang u osmom minutu, da bi izjednačenje gostima doneo Kevin De Brujin u 29. "Milionere" je do nove prednosti doveo Čiro Imobile u 76. minutu, ali su gosti u 85. golom Nalda došli do izjednačenja. Srpski internacionalac odigrao je ceo meč za ekipu Borusije, dok je reprezentativac Miloš Jojić utakmicu presedeo na klupi. Borusija se tako posle 16 odigranih utakmica nalazi u zoni ispadanaja, na 16. mestu sa 15 bodova, a Volfsburg je drugi sa 31. Bajer Leverkuzen je u gostima savladao Hofenhajm, a jedini gol na meču postigao je Stefan Kisling u 79. minutu. Leverkuzen u šampionatu Nemačke zauzima četvrto mesto sa 27 bodova, dok je Hofenhajm sedmi sa 23.

21:15 - Petev novi selektor BugarskeBivši trener Ludogoreca Ivajlo Petev imenovan je za novog selektora reprezentacije Bugarske, saopštio je Fudbalski savez te zemlje. Petev (39) na klupi je nasledio Luboslava Peneva, a s nacionalnim Savezom potpisao je trogodišnji ugovor. "Imao sam i druge velike ponude, ali biti selektor zemlje iz koje dolaziš je veliki izazov. S velikom ambicijom i optimizmom preuzimam tim. Gde god sam radio jurišao za prvim mestom, tako ću i ovde s reprezentacijom juriti prvo mestu u kvalfikacionoj grupi za EP", rekao je Petev. Mladi trener karijeru je počeo 2009. godine u Ljubimecu 2007, a potom je 2010. preuzeo Ludogorec i od njega u tri godine napravio respektabilnu ekipu u evropskim okvirima. Trener Levskog iz Sofije bio je jedan dan, jer su ga na pres konferenciji povodom predstavljanja napali navijači tog kluba. Od oktobra prošle godine do pre nekoliko nedelja je vodio kiparski AEL Limasol. Bugarska je loše počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016. godine, pošto je osvojila samo četiri boda u četiri kola Grupe H. Petev će debi na klupi Bugarske imati 28. marta naredne godine, kada se njegova selekcija sastaje sa Italijom u petom kolu Grupe H kvalfikacija za EP 2016.

20:10 - Gordon opet u GalatiDžamon Gordon se vraća u Galatu. Kako pišu turski mediji, Amerikanac će se vratiti u Istanbul.

19:23 - Rukometašice Crne Gore pobedile Švedsku za polufinale EPRukometašice Crne Gore plasirale su se u polufinale prvenstva Evrope pošto su danas u Zagrebu, u odlučujućoj utakmici F četvrtfinalne grupe, savladale selekciju Švedske sa 30:29 (13:18). Aktuelne šampionke kontinenta pobednice su grupe sa osam bodova, šansu za polufinale imaju i Šveđanke, ali njihov plasman zavisi od ishoda meča Holandija - Francuska, koji se igra kasnije večeras. Švedska ima sedam bodova, a Holandija i Francuska po pet. Reprezentaciju Crne Gore, koja je na poluvremenu zaostajala čak pet golova, do preokreta za trijumf predvodile su golman Sonja Barjaktarović, Jovanka Radičević sa devet i Katarina Bulatović sa šest golova, dok je kod Šveđanki najefikasnija bila Izabel Gulden sa devet. U grupi E, u Debrecinu, plasman u polufinale obezbedila je Norveška, a za drugo mesto konkurišu Danska, Mađarska, Španija i Rumunija.

18:54 - Odbojkašice Crvene zvezde bez četvrtfinala Kupa CEVOdbojkašice Crvene zvezde nisu uspele da se plasiraju u četvrtfinale Kupa CEV pošto su danas u Bakuu, u revanš utakmici osmine finala, izgubile od ekipe domaće Lokomotive sa 3:1 u setovima (25:22, 25:20, 23:25, 25:23). Prvi meč u Beogradu predstavnik Azerbejdžana dobio je rezultatom 3:0. Odbojkašice Lokomotive Baku igraće u četvrtfinalu Kupa CEV sa boljim iz dvomeča Dinamo Krasnodar (Rusija) - HPK Hamenlina (Finska). 18:46 - Vaterpolisti Radničkog izgubili od OlimpijakosaVaterpolisti Radničkog izgubili su danas u Atini od ekipe domaćeg Olimpijakosa sa 13:7 (4:2, 2:2, 4:3, 3:0), u utakmici 2. kola A grupe Lige šampiona. To je drugi poraz srpskog tima nakon što je prethodno 30. novembra u Kragujevcu izgubio od italijanskog Pro Reka (12:5), dok je Olimpijakos, posle remija sa Brešom, zabeležio prvu pobedu. Grčkog prvaka do uspeha su predvodili Funtulis i Murikis sa po tri i Milonakis sa dva gola, dok su u Radničkom po tri pogotka postigli Vuksanović i Ćuk. Kragujevčani u narednoj utakmici dočekuju 14. januara ekipu španske Barselonete. 18:19 - Garsija podneo ostavkuZvaničnik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Majkl Garsija podneo je danas ostavku na funkciju predsednika nezavisne Etičke komisije te organizacije. Garsija je odluku doneo jer je nezadovoljan načinom na koji je njegov izveštaj o dodeli organizacije Svetskih prvenstava 2018. i 2022. godine protumačen. On je u saopštenju naveo da je izgubio poverenje u etičkog sudiju FIFA Hans-Joahima Ekerta i kolege iz Etičke komisije FIFA. "Nedostatak rukovodstva u vezi sa ovim pitanjima u FIFA me je dovelo do zaključka da je moja uloga u ovom procesu došla do kraja", rekao je Garsija. Garsija i njegov tim su Ekertu predali izveštaj na 430 stranica, a FIFA je prošlog meseca oslobodila Rusiju i Katar optužbi da su prilikom kandidature za Svetsko prvenstvo 2018. i 2022. godine kupovali glasove. Svetska fudbalska federacija i dalje je pod velikim pritiskom javnosti da objavi ceo Garsijin izveštaj.17:50 - Petev novi selektor BugarskeBugarska fudbalska unija (BFU) imenovala je danas Ivajla Peteva za novog selektora, umesto Ljuboslava Peneva koji je u novembru smenjen zbog loših rezultata u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope. Predsednik BFU Borislav Mihajlov rekao je da je Petevu, bivšem treneru Ludogoreca i Levskog, ponuđen trogodišnji ugovor, počev od 1. januara. Petev je prethodno bio na kormilu Ludogoreca i tek je drugi bugarski terner kome je pošlo za rukom da tim dovede u grupnu fazu Lige šampiona.

17:22 - Perić objavio spisak za utakmice u DohiMuška rukometna reprezentacija Srbije završiće kalendarsku 2014. godinu učestvovanjem na turniru u Dohi, gde će odmeriti snage sa selekcijama domaćina i Rusije. Prvu utakmicu, rukometaši igraju sa reprezentacijom Katara u subotu, 27. decembra, a drugu sa selekcijom Rusije u nedelju, 28. decembra, učesnicima Svetskog prvenstva, koje na istom mestu počinje 15. januara naredne godine.Vršilac dužnosti selektora reprezentacije Srbije, Dejan Perić objavio je spisak seniora za kontorlne utakmice sa Katarom i Rusijom u Dohi. Na spisku se nalazi 16 igrača.Golmani: Dejan Milosavljev(Jugović), Darko Arsić (Metaloplastika)Levo krilo: Nemanja Ilić (Tuluz), Filip Marjanović (Vojvodina)Desno krilo: Strahinja Stanković (Vojvodina), Darko Đukić (Metalurg)Pivotmeni: Ivan Popović (Partizan), Mijajlo Marsenić (Metalurg)Srednji bek : Nemanja Mladenović (Rostok), Beloš Nemanja (Jugović), Čutura Davor (Kangas)Desni bek: Novak Bošković (Tatabanja), Nemanja Zelenović (Visla Poljska), Aleksandar Radovanović (Radnički)Levi bekovi: Ilija Abutović (Vardar), Stevan Sretenović (Partizan)Orlovi će početkom januara 2015. godine odigrati utakmice sa selekcijom Hrvatske u gostima, a zvanične mečeve naša seniorska selekcija počeće u aprilu utakmicom sa selekcijom Islanda u okviru kvalifikacija za EURO2016.Orlovi se nalaze u grupi 4, sa selekcijama Crne Gore, Izraela i Islanda. Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2016, održavaju se od oktobra do juna naredne godine. Po dve najbolje reprezentacije iz svake kvalifikacione grupe plasiraće se na EP, kao i najbolja trećeplasirana selekcija.

16:53 - Ćavi: Želim da krenem stopama Pepa GvardioleKapiten Barselone Ćavi rekao je danas da želi da krene stopama Pepa Gvardiole i nakon igračke karijere postane trener katalonskog kluba."Želeo bih da posle karijere ostanem u Barseloni na nekoj od funkcija. Divim se Gvardioli i njegovim dostignućima, voleo bih da uradim nešto slično. Polako mi se bliži kraj karijere, osećam to jer moje telo ne može da izdrži fizičke napore na svaka tri dana. Nemam više ni motiva kao što sam imao nekad", rekao je Ćavi za katalonski list Sport.Ćavi je priznao da je letos bio blizu prelaska u MLS ligu u ekipu NJujork Sitija, ali da se na kraju predomislio."Bio sam na korak od NJujorka, ali sam posle razgovora sa trenerom Luisom Enrikeom doneo odluku da ostanem. Bio je veoma iskren i rekao mi da ću imati važnu ulogu u timu", zaključio je Ćavi.Ćavi je celu karijeru proveo u Barseloni, za koju je od 1998. godine odigrao 740 utakmicu i postigao 84 gola.Sa katalonskim timom osvojio je impresivna 22 trofeja, od čega sedam titula u Primeri, tri Lige šampiona, dva nacionalna kupa, šest Superkupova Španije, dva UEFA Superkupa i dva Svetska klupska prvenstva.Za reprezentaciju Španije sa kojom je osvojio titulu svetskog i dve titule evropskog prvaka nastupio je 133 puta i dao 12 golova. Nakon Svetskog prvenstva u Brazilu povukao se iz državnog tima. 16:22 - Rodrigez igra u finalu klupskog prvenstva svetaKolumbijska fudbalska zvezda Džejms Rodrigez sigurno će igrati za Real u finalu klupskog prvenstva sveta u Marakešu u subotu, pošto se oporavio od povrede. Rodrigez je danas odradio pun trening i naći će se u timu u finalnoj utakmici koju će aktuelni šampioni Evrope igrati protiv novozelandskog Oklanda, ili argentinskog San Lorenca. Rodrigez nije igrao u polufinalnoj pobedi od 4:0 nad meksičkim Kruz Asulom u utorak. Kolumbijski igrač se povredio u ligaškoj utakmici 6. decembra, ali se danas vratio punom treningu. Trener Reala Karlo Anćeloti u ponedeljak je rekao da u finalu računa na Rodrigeza, koji se letos pridružio Madriđanima iz Monaka za sumu od 80 miliona evra. 15:56 - Lensu delimično ukinuta zabrana transferaFinansijski kontrolor francuskog fudbala delimično je danas ukinuo zabranu transfera Lensu, pošto je klub obezbedio dva i po miliona evra. Kako je saopštio taj klub, novac je obezbeđen od investitora iz Azerbejdžana. Lens je prošle godine obezbedio plasman u Ligu jedan, ali mu je zabranjeno da se takmiči jer je imao 10 miliona evra manjka u budžetu. Ipak, klubu je omogućeno takmičenje u najvišem rangu nakon što je uveo finansijska ograničenja. Lens je pretposlednji na tabeli, tri boda manje od ekipe koja je u bezbednoj zoni.

15:20 - Čelsi: Nema prodaje, ali ni kupovine igrača u januaruMenadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je da u zimskom prelaznom roku neće dovesti nijednog igrača, kao i da neće biti ni odlazaka sa Stamford bridža. "Imamo kratak sastav, ali veoma dobar. Naš plan je da ovu sezonu završimo sa ovim timom i verujem da će biti uspešna. U januaru neće biti dolazaka, ali ni odlazaka", rekao je Murinjo. Portugalski stručnjak je letos bio veoma aktivan na tržištu pošto je uložio 104 miliona evra na dovođenje Dijega Koste, Felipea Luisa, Seska Fabregasa i Loika Remija, dok se kao slobodan igrač u klub vratio Didije Drogba.

14:45 - Kipsang odbio da se testira na dopingBivši svetski rekorder u maratonu Vilson Kipsang propustio je prošlog meseca da se podvrgne antidoping kontroli, saopstila je danas Kenijska atletska federacija. Kenijska federacija je naglasila da je od Međunarodne atletske federacije (IAAF) dobila obaveštenje da je 11. novembra neuspešno pokušano testiranje pobednika ovogodišnjeg Njujorškog maratona. Kenijska federacija je istakla da neće preduzimati mere protiv Kipsanga pošto mu je ovo prva propuštena antidoping kontrola.

14:20 - Vojnik i policajac među uhapšenima za ubistvo navijačaČlan Vojne jedinice za hitna dejstva (UME) i jedan pripadnik policije - Gvardije civil, bili su među 36 uhapšenih u vezi ubistva navijača krajem novembra u Madridu u opstoj tuči pristalica Deportiva i Atletika. Kako su izvori istrage preneli španskoj novinskoj agenciji Efe, obojica pripadnika vojne i policijske službe zaposleni su u Madridu. Među ostala 34 uhapšena su i dvojica maloletnika i jedna žena. Pripadnik ekstremne navijačke grupe Deportiva Fransisko Havijer Romero "Džimi" zadobio je u tuči 30. novembra pre utakmice između Atletika i Deportiva teške povrede glave, da bi potom bio bačen u reku Mansanares, odakle je u stanju hipotermije i sa pretrpljenim infarktom izvučen posle pola sata.

13:55 - Trener Rome: Kazna je napad na moju častTrener Rome Rudi Garsija rekao je danas da je kazna Fudbalskog saveza Italije napad na njegovu čast i istakao da će se boriti protiv nepravde i laži. Garsija je suspendovan na dve utakmice zbog sukoba s redarom na stadionu, po završetku prvenstvene utakmice sa Đenovom prošlog vikenda. On je kažnjen jer je pokušao da udari redara posle nedeljne utakmice sa Đenovom, u kojoj je Roma pobedila sa 1:0, saopštio je Savez Italije. "Prvo su na moj račun upućene neosnovane optužbe, a sada sam i žrtva. Ovo je napad na moju čast i reputaciju. Boriću se svim sredstvima protiv ove nepravde i njihovih laži", rekao je Garsija.

13:40 - Nastavlja se polemika oko domaćina SP 2022.Udruženja evropskih klubova (ECA) i fudbalskih liga (EPFL) saopštili su da je najbolje rešenje da se SP u Kataru održi početkom leta. Katar je 2010. godine dobio domaćinstvo šampionata, a čelni ljudi Svetske fudbalske federacije (FIFA) podržali su ideju da se održi zimi. Očekuje se da se konačna odluka o Mundijalu 2022. donese u martu naredne godine. FIFA je prošlog meseca objavila da će se Svetsko prvenstvo najverovatnije održati u januaru i februaru ili u novembru i decembru 2022, s obzirom na to da su lekari kazali da bi bilo veoma rizično igrati se između maja i septembra. 13:35 - Odbojkaši treći, a odbojkašice druge u EvropiMuška odbojkaška reprezentacija Srbije je na trećem mestu najnovije rang-liste Evropske odbojkaške konfederacije (CEV). Reprezentacija Srbije je treća sa 324 boda, saopštio je OSS. Prva je Rusija sa 336 bodova, dok je Italija druga sa 332. Od četvrtog do desetog mesta nalaze se Poljska (318 bodova), Bugarska (312), Nemačka (286), Francuska (282), Finska (270), Belgija (256) i Slovačka (252). Ženska seniorska reprezentacija Srbije je na najnovijoj rang listi CEV na drugom mestu sa 224 boda, koliko ima i trećeplasirana Italija. Na prvom mestu je Rusija sa 334 boda. Od četvrtog do desetog mesta su: Turska (318 bodova), Nemačka (314), Holandija i Poljska (po 274), Beglija i Hrvatska (po 258) i Bugarska (252).

13:26 - Ramos: Nemam nameru da napustim RealFudbaler Real Madrida Serhio Ramos rekao je da nema nameru da napusti taj klub. Ramosu aktuelni ugovor sa Realom ističe za dve godine, ali su mediji u poslednje vreme počeli da spekulišu da je na izlaznim vratima "Santjago Bernabeua". "Iskreno, to (novi ugovor) mi je najmanja briga. Posao mog agenta je da komunicira sa klubom. Ugovor mi ističe 2017. godine i moja namera je da ostanem u klubu koji mi je dao skoro sve", rekao je Ramos. 13:15 - Van Gal: Nisam zaslužio da budem najbolji trener u HolandijiTrener Mančester junajteda Luj van Gal rekao je da je iznenađen odlukom da bude izabran za najboljeg trenera u Holandiji, jer reprezentacija te zemlje, kakoje rekao, "nije osvojila ništa u Brazilu". Reprezentacija Holandije, predvođena Van Galom, osvojila je treće mesto na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Van Galu je nagrada dodeljena sinoć na svečanosti u Amsterdamu, a on je priznao da je zbunjen. "Stojim ovde s pomešanim osećanjima... Mi smo završili na trećem mestu, a ovde je prisutno toliko olimpijskih i svetskih šampiona. Možda sam osvojio ovu nagradu zbog medija", rekao je Van Gal. On je dodao i da nije bio siguran da li uopšte treba da prisustvuje dodeli nagrada.

13:05 - Sezonski radnici u Kataru angažovani i kao navijačiSezonski radnici u Kataru angažovani na izgradnji stadiona za potrebe fudbalskog Mundijala 2022. plaćeni su i dopunski, jer na fudbalskim, rukometnim i odbojkaškim turnirima navijaju za zemlju svog poslodavca. Prosečna "nadnica" za navijanje iznosi 30 katarskih rijala, ili osam dolara, a za taj novac sezonski radnici iz Afrike i Azije rado ispune autobus i odu na utakmicu gde obučeni u tradicionalnu katarsku nošnju temperamentno navijaju. Međunarodna odbojkaška federacija je nedavno na svom sajtu objavila da je takmičenje pod njihovim okriljem u Kataru okupilo "masu navijača". "Radnici iz Gane, Kenije i Nepala koji rade u Kataru kao autobuski i taksi vozači rekli su za AP da ne idu na utakmicu zbog odbojke, već zbog novca", navode mediji.

12:50 - Bah: SAD će biti jak kandidatPredsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah pozdravio je odluku SAD da uđu u trku za organizaciju Olimpijskih igara 2024. godine i istakao da će ta zemlja biti "veoma jak" kandidat. Olimpijski komitet SAD najavio je da će se ta zemlja kandidovati za domaćina Olimpijskih igara, ali tek treba da odluči za jedan od četiri grada - Boston, Los Anđeles, San Francisko i Vašington. "Kandidatura SAD će biti veoma jaka, bez obzira koji grad izaberu", kazao je Bah. SAD nisu bile domaćin letnjih Olimpijskih igara od 1996. godine, kada je domaćin bila Atlanta. SAD su treća država, posle Italije i Nemačke, koja je zvanično najavila kandidaturu.

12:40 - Anri dobija ugovor od 30 miliona evraSlavni francuski fudbalski internacionalac Tijeri Anri koji je završio karijeru i najavio da će raditi kao stručni konsultant za Skaj sports, dobiće kao nadoknadu 30 miliona evra na period od šest godina. Anri će sa godišnjom platom od pet miliona evra biti najbolje plaćeni konsultant na svetu. Nekadašnji kapiten i najbolji strelac u istoriji Arsenala Tijeri Anri juče je objavio da završava karijeru, i da će ubuduće raditi na televiziji Skaj sports. Anri je pre dve nedelje napustio Njujork Red Bulse, za koje je igrao poslednje četiri i po sezone.

12:26 - Durent postigao više od 15.000 poenaKošarkaš Oklahome Kevin Durent je u noći između utorka i srede postao drugi najmlađi igrač u NBA ligi koji je postigao više od 15.000 poena. Durent je u pobedi Oklahome nad Sakramentom postigao 26 poena i tako sa 26 godina i 78 dana premašio granicu od 15.000 poena. Jedino je Lebron Džejms bio mlađi od njega kada je došao do te cifre - imao je 25 godina.12:15 - Indijska bokserka suspendovana na godinu danaIndijska bokserka Sarita Devi suspendovana je na godinu dana pošto je na Azijskim igrama u Južnoj Koreji odbila da primi bronzanu medalju. Bokserski savez Indije je naveo da je Međunarodna amaterska bokserska federacija (AIBA) potvrdila suspenziju Devi, koja će se sprovoditi retroaktivno, od 1. oktobra. Devi, koja je bila privremeno suspendovana do donošenja odluke, kažnjena je i sa 1.000 švajcarskih franaka, dok je selektor Indije B. I. Fernanes suspendovan na dve godine. Indijska bokserka je odbila da primi bronzanu medalju u znak protesta zbog kontroverznog poraza u polufinalu od domaće, južnokorejske bokserke Park Ji-na. Devi je medalju uzela u ruku i potom je predala Park Ji-na. Južnokorejka je pokušala da joj vrati odličje, ali nije uspela, pa je bronzanu medalju ostavila na podijumu.

12:00 - Nastasić menja Vidića u Interu?Trener Intera Roberto Manćini označio je transfer fudbalera Mančester Sitija Matije Nastasića kao prioritet u januarskom prelaznom roku. Manćini je izričito tražio pouzdanog štopera pošto se najverovatnije očekuje odlazak nezadovoljnog Nemanje Vidića, a izbor je pao na Nastasića. Manćini veoma ceni srpskog štopera, koga je 2012. godine lično doveo u Siti iz Fiorentine i želi ponovo da sarađuje sa njim. Posao Interu mogli bi da pokvare i drugi klubovi iz Serije A, pošto Nastasića žele Juventus i Milan. Druga opcija "neroazura" je 18-godišnji štoper čileanskog Audaksa Sebastijan Vegas, kojeg čelnici vide kao idealno rešenje na duže staze. Nastasić je ove sezone odigrao samo jedan meč za Siti i to u Liga kupu.

11:45 - Glen Džonson pauzira najmanje mesec danaFudbaler Liverpula Glen Džonson biće van terena najmanje mesec dana zbog povrede prepona. Džonson se povredio prošlog vikenda na meču protiv Mančester junajteda, koji su "crveni" izgubili sa 3:0. Fudbaler Liverpula će tako po drugi put odsustvovati sa terena ove sezone, pošto tokom jeseni nije igrao skoro šest nedelja zbog povrede butine. Liverpul je, posle 16 odigranih kola, 11. na tabeli sa 21 bodom, a u narednom kolu, u još jednom derbiju Premijer lige, dočekuje londonski Arsenal.

11:30 - Matić i Ćurčić u četvrtak dobijaju Zlatnu loptuZlatna lopta fudbalskog saveza Srbije (FSS) najboljem igraču u 2014. godini Nemanji Matiću i najboljem treneru Radovanu Ćurčiću biće uručena sutra na svečanosti u hotelu Metropol, saopštio je nacionalni savez. Matić je priznanje zaslužio sjajnim partijima u dresu Čelsija, gde se za kratko vreme, nakon povratka iz Benfike nametnuo kao jedan od lidera u timu Žozea Murinja, dok je Ćurčić, koji je nedavno postao selektor A tima, nagrađen za veliki uspeh sa mladom selekcijom i plasman na šampionat Evrope eliminacijom aktuelnog prvaka Španije. Matić je na poziciji najboiljeg igrača nasledio saigrača iz Čelsija i kapitena reprezentacije Branislava Ivanovića, koji je ovo priznanje dobijao u prethodne dve godine, dok je Ćurčić nasledio Ljubinka Drulovića, šampiona Evrope sa omladinskom selekcijom 2013. godine.

11:11 - Amerikanci žele OI 2024. godineOlimpijski komitet SAD najavio je da će se ta zemlja kandidovati za domaćina Olimpijskih igara 2024. godine, u nadi da će dovesti Igre u tu zemlju posle 28 godina. Komitet SAD će domaćina Igara izabrati među četiri grada - Boston, Los Anđeles, San Francisko i Vašington. SAD nisu bile domaćin letnjih Olimpijskih igara od 1996. godine kada je domaćin bila Atlanta, dok su Zimske Olimpijske igre organizovane u toj državi 2002. godine, u Solt Lejk Sitiju. "Čitava generacija Amerikanaca nije imala priliku da bude svedok ovog neverovatnog spektakla na domaćem terenu", rekao je generalni direktor Olimpijskog komiteta SAD Skot Blekmun. SAD su treća država, posle Italije i Nemačke, koja je zvanično najavila kandidaturu. Međunarodni olimpijski komitet će 2017. godine odlučiti ko će organizovati Olimpijske igre 2024. godine.11:00 - Fabregas: Možemo da osvojimo sveFudbaler Čelsija Cesk Fabregas smatra da njegov tim može da osvoji trofeje u sva četiri takmičenja u kojima nastupa. Čelsi su u utorak stigli do plasmana u polufinale Liga Kupa, pošto su golovima Edena Azara, Filipea Luisa i Andree Širlea savladali Derbi Kaunti. "Uživam igrajući za ovaj tim, imamo veoma jak sastav i želimo da osvojimo sve. Svakako da možemo da budemo još bolji, čega smo i svesni", rekao je Fabregas i dodao: "Naredne dve-tri nedelje su veoma važne za nas, a svi se ponašaju veoma profesionalno i fokusirani su na tim. Vreme će pokazati koliko ćemo dobru sezonu imati. Talenta definitivno imamo, kao i disciplinu i hrabrost da osvojima sva četiri trofeja. Siguran sam u to posle kratkog perioda koliko sam deo ovog tima. Moramo da nastavimo da radimo, a pričaćemo na kraju sezone".10:48 - Čeh na pozajmici u Liverpulu?Čelnici Liverpula planiraju da do kraja sezone na pozajmicu angažuju golmana Čelsija Petera Čeha. Menadžer Liverpula Brendan Rodžers smatra da Simon Minjole, koji je imao nekoliko kikseva od starta sezone, mora da ima jaku konkurenciju, dok je, s druge strane, iskusni Čeh na klupi od dolaska Tiba Kurtoe u Čelsi. Čeh ne bi mogao da nastupi protiv svog tima, ukoliko do pozajmice dođe. Liverpul je odbacio spekulacije da je blizu kompletiranja transfera meksičkog golmana iz redova Malage Giljerma Očoe, za tri miliona funti.10:29 - Siti i Junajted žele RakitićaMančester siti i Mančester junajted spremni su da se u januarskom prelaznom roku bore za fudbalera Barselone Ivana Rakitića, preneli su danas britanski mediji. Dejli ekspres piše da je Rakitić nesrećan u Barseloni jer igra sve manje, odnosno zbog toga što u ekipi Luisa Enrikea prednost ima Ćavi Ernandes. Reprezentativac Hrvatske je u Barselonu došao ovog leta iz Sevilje za 18 miliona evra.

Foto: AP
Foto: AP

10:00 - Blan: Ne želim igrice s Murinjom

Trener Pari Sen Žermena Loran Blan izjavio je da ne želi da se nadmudruje sa menadžerom Čelsija Žozeom Murinjom uoči osmine finala Lige šampiona. Čelsi je prošle sezone u četvrtfinalu LŠ eliminisao PSŽ. "Da li je Murinjo dobio psihološku bitku? Ako osvoji poen, to je zato što igra igru. Ja ne mogu da se igram tih igrica sa Murinjom", rekao je Blan i dodao: "Poznajemo ga veoma dobro. Mediji vole njegove izjave i to je sve. Veoma je jak u tom aspektu, ali ne samo u tom. Uradio je svoj domaći, znao je sa kojim timovima može da se sastane, znao je da je PSŽ jedan od njih i pomislio je: Sada ću da dam jednu izjavicu. Na kraju dvomeča videćemo da li je bio dobar ili loš žreb. Sigurno je samo da su oni odličan tim". 09:40 - Anćeloti: Ronaldo čuva golove za finaleTrener Reala Karlo Anćeloti izjavio je da je zadovoljan igrom i pobedom svog tima protiv Kruz Azula u polufinalu Svetskog klupskog prvenstva (4:0). Iskusni Italijan dodao je da je Kristijano Ronaldo odigrao veoma dobar meč, na kome je upisao dve asistencije, rekavši da Portugalac čuva golove za finale. "Ronaldo je imao veoma dobro, ovoga puta je imao ulogu asistenta. On je uvek veoma efikasan, čak i kada ne postiže pogotke. Sigurno čuva golove za finale", rekao je Anćeloti. Golove za Real u duelu sa Meksikancima u Maroku postigli su Serhio Ramos, Karim Benzema, Garet Bejl i Isko, a u borbi za novi trofej igraće sa pobednikom meča San Lorenco – Oklend.09:20 - Oklahoma pobedila SakramentoKošarkaši Oklahome pobedili su u noći između utorka i srede Sakramento sa 104:92 i tako pokvarili noć Predragu Stojakoviću čiji je dres sa brojem 16 otišao u "penziju". Najefikasniji u 12. pobedi Oklahome bio je Rasel Vestbruk, koji je ubacio 32 poena, dok je u Sakramentu najbolji bio Rudi Gej sa 22 poena. Košarkaši Vašingtona upisali su i petu uzastopnu pobedu, pošto su na svom terenu savladali Minesotu sa 109:95. Vašington su do 18. pobede u sezoni predvodili Ražual Batler sa 23 i Džon Vol sa 21 poenom, dok je u poraženoj ekipi najbolji bio Tadeuš Jang sa 29 poena. Meč između Bruklina i Majamija počeo je sa pola sata zakašnjenja zbog prokišnjavanja krova hale, a na kraju su Hitsi odneli pobedu od 95:91. Dvejn Vejd je propustio trening u utorak zbog stomačnog virusa i nije bilo sigurno da li će igrati protiv Bruklina, ali kada je utakmica počela, on je izgledao sasvim dobro - postigao je 29 poena i vodio je Majami do 12. pobede u sezoni. U redovima Bruklina najbolji je bio Mejson Plamli s 21 poenom. Košarkaši Memfisa su prošle noći prekinuli niz od 16 uzastopnih pobeda Golden stejta, pošto su pobedili sa 105:98. Memfis je upisao 20. pobedu u sezoni, a za to su najzaslužniji bili Mark Gasol sa 24 i Majk Konli i Zek Randolf koji su ubacili po 17 poena, dok je u poražanoj ekipi bolji od ostalih bio Klej Tompson sa 22 postignuta poena. Nju Orleans je kod kuće savladao Jutu sa 119:111, što mu je 12. trijumf od početka sezone, dok je Dalas na gostovanju bio bolji od Njujorka sa 107:87.

http://www.youtube.com/watch?v=mhXkRiy3v1s
http://www.youtube.com/watch?v=HFW-GaK-J6c

09:05 - Amerikanac tuži Ronalda zbog donjeg vešaJedan Amerikanac pokušava da tuži fudbalera Real Madrida Kristijana Ronalda zbog spora oko naziva modne linije donjeg veša. Međutim, on nikako ne može da dođe do jedne od najvećih zvezda svetskog fudbala. Kristofer Renci tužio je u julu Ronalda i jednu dansku kompaniju koja se bavi proizvodnjom donjeg veša, pošto je čuo da će fudbaler svoju liniju donjeg veša prodavati u Sjedinjenim Državama pod nazivom "CR7". Ronaldo u Evropi svoju odeću prodaje pod tim nazivom, ali vlasnik prava na naziv "CR7" u Sjedinjenim Državama je Renci. Renci je imao rok do kraja novembra da obavesti Ronalda o tužbi, ali njegov advokat rekao je da još nisu uspeli da kontaktiraju fudbalera Reala. Ronaldovi advokati, navodno, odbijaju da prime zvanična dokumenta, a sud je produžio rok do marta.08:30 - Navijačici Midlsbroa zabranjen ulazak na stadione u Engleskoj zbog cepanja KuranaNavijačici Midlsbroa, koja je tokom jedne utakmice iscepala stranice svete knjige islama, Kurana, zabranjen je ulaz na fudbalske stadione u Engleskoj i Velsu u naredne tri godine. 51-godišnja Džuli Filips je prošlog decembra tokom utakmice Birmingem sitija i Midlsbroa pocepala stranice Kurana, zbog čega joj je na tri godine zabranjen ulaz na fudbalske stadione u Engleskoj i Velsu. Policija je navela da je Filips izazvala i dopinela različitim oblicima nereda. Njoj je prethodno uprava Midlsbroa doživotno zabranila ulazak na stadion Riversajd.08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track