BLOG UŽIVO, VIDEO: Teodosić u idealnom timu kola Evrolige
Foto: Profimedia

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Teodosić u idealnom timu kola Evrolige

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:17 - Modrić: Publika će biti naš 12. igračKapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Modrić rekao je danas u Zagrebu da on i njegovi saigrači jedva čekaju početak utakmice sa Ukrajinom na ispunjenom Maksimiru i dodao da se nada da će navijači biti njihov 12. igrač."Nakon dosta vremena napokon ćemo imati publiku i zbog toga svi srećni. Jedva čekamo utakmicu. Biće prava atmosfera, verujem da će publika biti naš 12. igrač. Trebaju nam sutra, pogotovo ako ne bude sve išlo kako zamišljamo. Baš u tom segmentu bih voleo da nam budu podrška. Verujem da ćemo uz njihovu podršku ostvariti pozitivan rezultat", rekao je Modrić, prenosi Hina.Fudbaleri Hrvatske dočekuju sutra selekciju Ukrajine u petom kolu Grupe I kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.Modrić u svojoj biografiji još nema reprezentativnu pobeda nad Ukrajinom."Nadam se da će se to sutra promeniti", rekao je on. ; "Nadam se da ću biti na nivou i da ću odigrati pravu utakmicu. Hrvatska nikada nije bila jedan igrač. Uvek je bio kolektiv koji je izbacio pojedinca. Ne bih želeo da stavljam sebe u prvi plan. Poštujemo Ukrajinu, dosta su bolji nego što su bili na poslednjem Evropskom prvenstvu, ali igramo kući i ne bežimo od uloge favorita. Prva su nam pratnja na tabeli i naša najozbiljnija pretnja", naveo je Modrić.Utakmica se igra sutra od 20.45.

21:31 - Ranijeriju specijalna nagrada u ItalijiBivšem treneru Lestera Klaudiju Ranijeriju u ponedeljek će biti uručena specijalna nagrada na svečanosti dodele priznanja "Zlatna klupa" (Panchina d'oro), saopštio je Fudbalski savez Italije.Ceremonija dodele nagrada "Zlatna klupa" održaće se u ponedeljak u blizini Firence, a nagrade će biti dodeljene najboljim trenerima u prve tri italijanske lige.Za najbolje glasaju svi treneri, a prošlogodišnji dobitnik bio je trener Juventusa Masimilijano Alegri.Ranijeri je prošle sezone sa Lesterom napravio veliko iznenadjenje osvojivši titulu u Premijer ligi, ali je devet meseci nakon tog uspeha dobio otkaz.

20:02 - Ševčenko: Sve osim poraza protiv Hrvatske je dobar rezultatSelektor fudbalske reprezentacije Ukrajine Andrij Ševčenko rekao je danas u Zagrebu da bi za njegovu ekipu u predstojećem meču protiv Hrvatske svaki rezultat, osim poraza, bio pozitivan."Hrvatska je vrlo dobra ekipa, sa puno talentovanih igrača. Već nekoliko godina igraju zajedno, gotovo u nepromenjenom sastavu, jedino je kapiten Darijo Srna otišao. Imaju velik izbor igrača i to je zaista jako dobra ekipa", rekao je Ševčenko na konferenciji za novinare u Zagrebu.Fudbaleri Ukrajine igraju sutra protiv Hrvatske u Zagrebu utakmicu petog kola Grupe I kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018.Ukrajina je nakon četiri kola na drugom mestu sa dva boda manje od prvoplasirane Hrvatske."Za nas je bilo koji pozitivan rezultat dobar. Igramo protiv odlične ekipe na njihovom terenu i sve osim poraza, za nas bi bio dobar rezultat. Rezultat je vrlo važan. To je jedino što tražim od svojih igrača - dobar rezultat", rekao je Ševčenko, prenosi Hina.Utakmica se igra sutra od 20.45.

19:08 - Bekenbauer saslušan u BernuŠvajcarsko tužilaštvo saslušalo je u Bernu legendarnog nemačkog fudbalera Franca Bekenbauera zbog optužbi za korupciju prilikom dodele organizacije Svetskog prvenstva 2006. godine Nemačkoj. Kako se navodi u saopštenju švajcarskih vlasti, "Bekenbauer je bio kooperativan". Švajcarsko tužilaštvo je krivični postupak protiv Bekenbauera i još tri osobe pokrenulo septembra 2016. godine. Bekenbauer se sumnjiči za pranje novca i zloupotrebu poverenja dok je bio šef organizacionog odbora nemačke kandidature za domaćina Mundijala 2006. godine.

18:45 - FA osudio ponašanje navijača u DortmunduFudbalski savez Engleske (FA) osudio je danas uvredljivo navijanje svojih navijača na prijateljskoj utakmici protiv Nemačke u Dortmundu.Nemačka je sinoć pobedila Englesku sa 1:0 u Dortmundu, a gostujući navijači su zviždali himni domaćina i pevali "neukusne" pesme koje upućuju na Drugi svetski rat.Predsednik FA Grek Klark rekao je danas da je ponašenje jednog dela navijača Engleske bilo "neprikladano, neučtivo i razočaravajuće"."FA je pozvao navijače da pokažu poštovanje i da ne pevaju pesme koje bi mogle biti uvredljive za druge. Oni koji se tako ponašaju ne predstavljaju većinu navijača Engleske, kao vrednosti i identitet kojem težimo kao fudbalska nacija", rekao je Klark.Kako prenose britanski mediji, FA je zatražio snimke ponašanja svojih navijača, a onima za koje se utvrdi da su učestvovali u tome biće zabranjeno da prisustvuju utakmicama.

16:18 - FSS se priključio humanitarnoj akciji za pomoć lečenju deceFudbalski savez Srbije uključio se u humanitarnu akciju fondacije "Magnet za ljubav", koja skuplja sredstva za kupovinu uređaja za lečenje dece, i u tu svrhu snimljen je spot sa državnim reprezentativcima. U promotivnom spotu reprezentativci Branislav Ivanović, Nemanja Matić, Dušan Tadić, Aleksandar Kolarov, Zoran Tošić i selektor Slavoljub Muslin upućuju apel za pomoć i podršku u lečenju dece. Fondaciju "Magnet za ljubav" osnovale su Kompanije MK Group i TDE Services, a podržali, između osstalih i NIS i Vlada Vojvodine. Aktivnosti Fondacije usmerene su na prikupljanje novca za kupovinu uredjaja za magnetnu rezonancu (MRI), prvog specijalnog inkubatora za MRI dijagnostiku prevremeno rodjenih beba, novorodjenčadi, dece i omladine, kao i dodatne opreme za Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine. "Fudbalski savez Srbije i sopstvenim primerom poziva sve koji su u mogućnosti, da se pridruže humanitarnoj akciji i doniraju novčana sredstva u skladu sa mogućnostima. Sakupljena sredstva biće upotrebljena za kupovinu uredjaja za magnetnu rezonancu, specijalnog inkubatora i dodatne opreme", navodi se u saopštenju saveza.

FSS je ostavio broj računa za sve koji žele da pomognu. AIK Banka A.D. Beograd. Dinarski račun: 105-5555511-36. Devizni račun 105051012005555559.

15:43 - Odbojkaši Srbije protiv Hrvatske u kvalifikacijama u ZagrebuOdbojkaška reprezentacija Srbije igraće protiv domaćina Hrvatske, Belorusije, Danske, Švajcarske i Norveške u drugoj rundi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine. Srbija prvi meč na kvalifikacionom turniru u Zagrebu igra protiv Belorusije 24. maja, a potom slede dueli protiv Danske (25. maj), Švajcarske (26. maj), Norveške (27. maj) i Hrvatske (28. maj). Pobednici grupa izboriće plasman na Svetsko prvenstvo, dok će šest drugoplasiranih selekcija izboriti plasman u treću rundu. Svetsko prvenstvo, 19. po redu, održava se u Italiji i Bugarskoj naredne godine. Plasman na planetarni šampionat obezbedili su Italija i Bugarski kao domaćini, kao i Poljska kao branilac trofeja, dok će još sedam reprezentacija iz Evrope to učiniti preko kvalifikacija.

15:21 - Agravanis: Bio sam uveren da će Printezis da poentiraMladi košarkaš Olimpijakosa Dimitris Agravanis izjavio je da je bio siguran da će Jorgos Printezis, kada je dobio loptu, postići koš vredan pobede nad Crvenom zvezdom (66:64) u Evroligi. Printezis je tri sekunde pre kraja produžetka u Kombank areni, slično kao 2012. godine u finalu Evrolige protiv CSKA, bacio njegov prepoznatljiv "flouter" i doneo trijumf Pirejcima. "Kada sam video da je Gordon dodao Jorgosu bio sam siguran da će ući u koš. Printezis je iskoristio još jednu priliku, kao mnogo puta ranije u karijeri. Veoma smo srećni zbog toga", rekao je Agravanis. Krilni košarkaš, koji je juče sa 16 poena protiv Crvene zvezde ostvario lični rekord u Evroligi, pohvalio je ambijent i atmosferu više od 18.000 gledalaca u beogradskoj dvorani. "Igrali smo u sjajnoj atmosferi, možda najboljoj u Evropi, toliko glasnoj da nam je bilo teško da čujemo jedni druge i trenera. Za pad u drugom poluvremenu nismo sami mi krivi, Zvezda je odličan tim. Reagovali smo na njihov napad u drugom poluvremenu, izborili produžetak i kasnije slavili poenima Printezisa". Prema njegovim rečima pobeda posebno dobija na značaju jer je ekipa iz Pireja obezbedila prednost domaćeg terena u četvrtfinalu Evrolige. "Napravili smo kiks protiv Galatasaraja pre utakmice sa Crvenom zvezdom i zato je pobeda u Beogradu veoma važna, pored prednosti domaćeg terena. Bili smo motivisani i fokusirani, to se najbolje videlo u produžetku. Pred nama su velike utakmice u plej-ofu i nadam se da ćemo biti pravi", zaključio je Agravanis.

14:14 - Srbiju u Tbilisiju dočekalo lepo i sunčano vremeReprezentativci Srbije u fudbalu u dobrom raspoloženju su doputovali u Tbilisi, gde će se sastati sa Gruzijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Srpsku delegaciju je posle tročasovnog čarter leta dočekalo sunčano vreme, a temperatura je 14 stepeni. Pored reprezentativaca predvodjenih selektorom Slavoljubom Muslinom, u Gruziju su izmedju ostalih doputovali prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza, sportski direktor Goran Bunjevčević i drugi, uključuju počasnog predsednika te organizacije Tomislava Karadžića. Reprezentativci Srbije će večeras trenirati na stadionu na kom će se igrati susret, a kući će se vratiti odmah posle sutrašnje utakmice. Utakmica će početi sutra u 18.00 po srednjoevropskom vremenu. Igraće se na stadionu Dinamo arena u Tbilisiju, čiji je kapacitet 54.549 mesta. Očekuje se da će utakmicu na stadionu gledati oko 30.000 ljudi.Srbija posle četiri kola zauzima drugo mesto na tabeli Grupe D sa osam bodova, dok petoplasirana Gruzija ima dva. Prva na tabeli je Irska sa 10, Vels ima šest, Austrija četiri, dok je poslednja Moldavija sa jednim.13:31 - Olson se vratio u ŠvedskuFudbalski reprezentativac Švedske Jonas Olson raskinuo je ugovor sa Vest Bromvič Albionom i vratio se u domovinu, u ekipu Đurgardena. Snažni štoper napustio je engleskog premijerligaša posle devet godina, nakon što je ove sezone izgubio mesto u startnoj postavi. "Sve se odigralo veoma brzo i nisam napravio prikladan oproštaj od ljudi iz VBA. Zahvalan sam svima iz kluba što su mi pomogli da pređem u Đurgarden, siguran sam da još nekoliko godina mogu da igram na visokom nivou", rekao je 34-godišnji Olson. Olson je za VBA, čiji je kapiten jedno vreme bio, odigrao 262 utakmice i postigao 14 golova, a ranije je igrao samo za Landskronu i holandski NEC.

13:00 - Hečer: Hajde da zajedno pobedimo CedevituKošarkaš Partizana Vilijam Hečer rekao je da veruje da njegov tim može da pobedi Cedevitu u revanš meču polufinala plej-ofa Jadranske lige. Cedevita je u prvom meču pobedila 83:76, iako je Partizan imao prilike da preokrene. U finale će se plasirati ekipa koja prva dodje do dve pobede. "Prvi meč je iza nas. Trudićemo se da ono što nije bilo dobro sagledamo i ispravimo. Mislim da je igra iz drugog poluvremena pravi način da se suprotstavimo Cedeviti. Verujem da ćemo u drugom meču biti bolji u svim segmentima igre i da ćemo biti konstantni. Moramo da ih pritisnemo od samog početka i da se ne zaustavljamo", rekao je Hečer za sajt lige. On je izneo svoju procenu šta će odlučiti meč, a pozvao je i navijače da dodju na utakmicu u subotu. "Nijanse će detalji. Cedevita ima prednost, ali mi ćemo dati sve od sebe da seriju vratimo u Zagreb i tamo odigramo bolje nego u prvom meču. Navijači, hajde da to zajedno uradimo", rekao je Hečer. Utakmica Partizan-Cedevita igra se u subotu od 20.00.12:28 - Savović: Bez praznih minuta u revanšu protiv ZvezdeKošarkaš Budućnosti Boris Savović rekao je da njegova ekipa protiv Crvene zvezde u revanš meču polufinala plej-ofa Jadranske lige ne sme da ima "prazne minute", kao i da mora da igra agresivnije. Crvena zvezda je prvu utakmicu rutinski dobila 82:67. "Iza nas je teška utakmica koju je Zvezda odigrala odlično svih 40 minuta. Moramo u revanšu da odigramo agresivnije u odbrani i ne smemo da imamo praznih minuta. Ekipe kao što je Zvezda iskoriste svaki trenutak praznog hoda. U Podgorici moramo da nametnemo nas ritam igre i da odigramo čvrstu utakmicu", rekao je Savović. Savović je kazao da se nada da će hala Morača biti puna i da će publika pružiti podršku Budućnosti. "Očekujem prepunu Moraču i sigurno da će to za nas da bude još jedan motiv više. Svaka utakmica ima svoju draž, a posebno ove utakmice u plej-ofu za koje smo se svi spremali tokom cijele godine", rekao je Savović. U finale će se plasirati ekipa koja prva dođe do dve pobede. U drugom polufinalu Cedevita vodi protiv Partizana 1:0.12:00 - Teodosić u idealnom timu kola EvroligeKošarkaš moskovskog CSKA Miloš Teodosić izabran je u najbolju petorku 27. kola Evrolige posle odlične partije protiv Darušafake (95:85). Kapiten reprezentacije Srbije protiv tima iz Istanbula upisao je 20 poena (7/9 iz igre) i 10 asistancija, ali i ukupan indeks korisnosti 29. Pored njega u idealnom timu su MVP runde Serhio Ljulj iz Real Madrida, šuter Efesa Džejson Grendžer, Demon Simpson iz Makabija, kao i krilo Olimpijakosa Kostas Papanikolau nakon sjajne igre u pobedi nad Crvenom zvezdom u Kombank areni. Teodosić ove sezone u elitnom takmičenju prosečno beleži 16 poena, 7,3 asistencija i 2,3 skoka.

11:38 - Podolski: Venger je ArsenalNemački fudbaler Lukas Podolski rekao je da ne razume zašto njegov bivši klub Arsenal ima tako slabe rezultate, a ocenio je i da ne bi imao ko da zameni trenera Arsena Vengera. Podolski je igrač Galatasaraja, ali je tri sezone proveo u Arsenalu radeći sa Vengerom. "Pratim skoro svaku utakmicu, ako ne uživo, onda preko društvenih medija - i nemam pojma šta se desilo. Arsen Venger je dobar čovek i dobar trener. Izgradio je ovaj klub ni iz čega do ovoga sada. Biće zanimljivo šta će se dešavati u narednih nekoliko meseci", rekao je Podolski. Arsenal je trenutno šesti na tabeli, sa sedam poraza u sezoni, od čega su se četiri desila u poslednjih pet utakmica. Osim toga, "tobdžije" su u dva meča protiv Bajerna u Ligi šampiona primile 10 golova, a eliminisane su i iz Liga kupa. Sve to je dovelo do čestih poziva za njegovom ostavkom u klubu koji vodi od septembra 1996. godine. "Ne znam ko je taj ko bi mogao da ga zameni. Venger je Arsenal", rekao je Podolski.

11:11 - Lemonis preuzeo OlimpijakosNekadašnji fudbaler i trener Olimpijakosa Takis Lemonis vratio se na klupu grčkog šampiona, objavljeno je danas na sajtu kluba. Lemonis je nasledio Portugalca Paula Benta usled loših rezultata u prolećnom delu prvenstva, čime je postao čak četvrti trener Olimpijakosa ove sezone. "Veoma sam srećan što sam se vratio u Olimpijakos, sada sam spremniji i iskusniji na putu da ostvarimo cilj, a to je da osvojimo titulu prvaka. Poznato je da sam vojnik Olimpijakosa, sada želim samo naporan rad, ne reči. Govorićemo na terenu", rekao je Lemonis. Lemonis je devet godina nosio dres Pirejaca, a sada će treći put biti trener tog kluba, sa kojim je osvojio tri titule prvaka države. Radio je i kao trener APOEL-a, Kalitee, Levadijakosa, Ksantija, Panioniosa, Omonije, Levadijakosa i Al Raeda iz Saudijske Arabije. Fudbaleri Olimpijakosa, uprskos lošem nizu od četiri poraza u poslednjih pet mečeva, drže prvo mesto na tabeli grčkog šampionata sa šest bodova više od drugoplasiranog Panioniosa.

10:45 - Stevanović ne igra do kraja sezoneFudbaler Partizana Alen Stevanović neće igrati do kraja sezone pošto je operisao skočni zglob leve noge, saopštio je danas njegov klub. Stevanović je operisan u sredu u Italiji,zemlji u kojoj je dugo živeo. On je je išao na operaciju zbog problema sa hrskavicom. Isti igrač propustio je i sam finiš jesenjeg dela prvenstva zbog ozbiljne posekotine koju je dobio prilikom jednog duela. "Operacija je prošla odlično i sada sledi period oporavka", rekao je lekar Partizana Ilija Rosić, a klub preneo na društvenim mrežama. "Alen je dugo živeo u Italiji, tako da mu poznavanje jezika dodatno olakšava postoperativnu proceduru u Rimu. Za Stevanovića je prolećni deo prvenstva završen", naveo je klub.

10:21 - Omladinska selekcija Srbije poražena od SlovačkeFudbalska reprezentacija Srbije do 20 godina poražena je u Slovačkoj 2:0 (0:0) u prijateljskom meču u Senecu. Domaća selekcija slavila je golovima u drugom poluvremenu preko Benesa u 58. i Polijevke u 71. minutu. Narednu proveru generacija koju trenutno vodi Ilija Petković imaće protiv Ukrajine u Sportskom centru FŠ u Staroj Pazovi 28. marta. Srbija je igrala u sastavu: Nikolić, Stevanović (Rušević od 82), Bogosavac, Stojanović, Denić (Bainović od 64), Pantić (Mladenović od 64), Ćalasan, Jović (od 73. Radonjić), Glavčić (Zličić od 82), Lutovac (Mijailović od 82). Pred ovom selekcijom, kao i igračima iz mlade reprezentacije, nalazi se start u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo do 21 godine u Italiji 2019, gde Srbija igra u grupi sa Rusijom, Austrijom, Jermenijom, BJR Makedonijom i Gibraltarom.

10:06 - Hamilton i Fetel proglašavaju jedan drugog favoritimaVozač Mercedesa Luis Hamilton ocenio je da je Ferari favorit u novoj sezoni Formule jedan, koja počinje u nedelju u Australiji. Hamiltonov Mercedes osvojio je tri uzastopne duple titule od 2014. godine, ali je ove godine posle promene pravila Ferari uvek bio brži u testiranju. "Ferari je trenutno najbrži, on je definitivno favorit. Njihova brzina je bila sjajna u testiranju", rekao je Hamilton u Melburnu, a preneli su lokalni mediji.Testiranje obično nije pokazatelj kako će se stvari odvijati kada počnu trke, ali su pred početak nove sezone Mercedes i Ferari bili ispred svih i vrlo blizu jedan drugog."Vrlo je jasno ko je favorit. Dajemo sve od sebe da ih sustignemo", odgovorio je Sebastijan Fetel iz Ferarija. Italijanski tim je prethodnih godina često bio optimističan pred početak sezone, da bi posle početka bio kritikovan zbog neuspeha, tako da su sada u Ferariju odlučili da daju skromne izjave, iako je na testiranju bilo očigledno da su im motori sustigli Mercedes, pošto su Fetel i timski drug Kimi Raikonen često bili najbrži.09:44 - Vidić: Pogba ni ne treba da postiže po 25 golovaBivši kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić izjavio da napadač "crvenih đavola" Pol Pogba ne mora da postiže 25 golova po sezoni. "Pol je veliki, sjajan igrač, ali nije njegov zadatak da postiže 25 golova po sezoni. Njegova zaduženja su da na svim delovima terena kreira dobre situacije za saigrače i postigne, možda, deset – najviše petnaest golova. S druge strane, svakako da poseduje kvalitet i da 25 puta u godini pogađa mrežu, ali bio onda morao da promeni način i stil igre", rekao je Vidić i dodao: "Teško je kada ljudi gledaju Pogbu kako igre i očekuju da on radi neke stvari koje nisu deo njegove igre. Opet, smatram da je uradio nekoliko dobrih stvari ove sezone, nije to najbolje što može, ali je odigrao 40 mečeva – što je takođe važno, kao i samo njegovo prisustvo na terenu. Jer, potreban vam je neko na sredini terena ko je snažan, visok i čije se pristustvo 'oseća'. Uveren sam da će dogodine biti još bolji".09:20 - Barselona želi IskaFudbalski klub Barselona ponudio je petogodišnji ugovor vezisti Real Madrida Isku. Fransisko Roman Alarkon Suares, poznatiji kao Isko, jedna je od tajnih želja Barselone, zbog čega će čelnici kluba pokušati da ga dovedu. Španskom reprezentativcu ugovor ističe na leto 2018. godine, a zbog male minutaže verovatno neće potpisati novi ugovor sa Realom. Katalonci su Isku ponudili petogodišnji ugovor i bonus od 20 miliona evra ukoliko se sledećeg leta kao slobodan igrač preseli na Nou Kamp.08:53 - Denver pobedio KlivlendKošarkaši Denvera pobedili na svom terenu šampiona NBA lige Klivlend sa 126:113, uz sjajnu partiju srpskog reprezentativca Nikole Jokića, čime su povećali prednost nad ekipama sa kojima se bore za plej-of. Denver je igrao odlično u napadu, tako da su sedmorica domaćih košarkaša imala dvocifren učinak u postignutim poenima, dok je Jokić bio blizu novog "tripl-dabl" učinka, pošto je meč završio sa 16 poena, 10 skokova i sedam asistencija. Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Geri Heris sa 21 poenom i Vil Barton sa 20. Nagetsi su zadržali prvu zvezdu NBA Lebrona Džejmsa na samo 18 poena, a košarkaš Klivlenda bio je jedini igrač u oba tima koji je promašio slobodna bacanja. Rezultati utakmica igranih u noći između srede i četvrtka: Orlando - Šarlot 102:109, Boston - Indijana 109:100, Čikago - Detroit 117:95, Oklahoma - Filadelfija 122:97, Vašington - Atlanta 104:100, Denver - Klivlend 126:113, Sakramento - Milvoki 98:116 i Juta - Njujork 108:101.

08:35 - Dušan Lajović zaustavljen u MajamijuSrpski teniser Dušan Lajović zaustavljen je na startu Mastersa u Majamiju, pošto je u prvom kolu izgubio od Južnoafrikanca Kevina Andersona 6:2, 7:5. Lajović nije uspeo da ponovi rezultat iz Indijan Velsa kada je stigao do osmine finala, dobrim delom i zbog umora jer je ponovo kroz kvalifikacije morao do glavnog žreba i odigrao je tri meča za 48 sati. Masters u Majamiju igra se za ukupni nagradni fond od 7.669.423 dolara.

08:20 - Dangubić: Javor je verovatno doneo ispravnu odlukuKošarkaš Crvene zvezde Nemanja Dangubić rekao je da je sudija Javor verovatno doneo ispravnu odluku u finišu utakmice sa Olimpijakosom. Zvezda je poražena od Olimpijakosa sa 66:64 posle produžetka, u utakmici 27. kola Evrolige, a odlučujući poen doneo je Jorgos Printezis tri sekunde pre kraja. Napadu je prethodila neobična situacija – posle prodora na dvadesetak sekundi do kraja, Marku Guduriću je ispala lopta, on je uspeo da se snađe, ali je sudija Javor više od minuta gledao ponovljeni snimak. Dosuđena je mrtva lopta, a pošto je strelica pokazala za Olimpijakos, Grci su dobili napad koji je, ispostaviće se, bio odlučujući. "Uticalo je to malo na nas sigurno. Gledali su snimak, ne znam da li je prava odluka, ali ako su gledali snimak, verovatno jeste. To je košarka, odluka je promenjena i oni su dobili napad. Ali, mi smo pre toga imali šanse da privedemo meč kraju", rekao je Dangubić. On je istakao da ne zna da li će teži oporavak biti fizički ili psihički nakon večerašnje utakmice. "Ne znam koji oporavak će biti teži. Pokušaćemo sve da uradimo da se oporavimo. Fizički je jako teško nakon iscrpljujuće utakmice. Težak poraz, ostaje žal posle ovako kvalitetne utakmice gde smo izgubili u poslednjim sekundama. Moramo dalje, igramo za dva dana. Nama jako bitna utakmica sledi", dodao je. 08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track