Član uprave proziva predsednika: OFK radi u dogovoru sa Terzićem!
Foto: Dado Đ

Ogorčen

Član uprave proziva predsednika: OFK radi u dogovoru sa Terzićem!

Fudbal -
Visoki funkcioner „romantičara“ Božidar Milenković zahteva od prvog čoveka kluba da sazove hitan sastanak i objasni šta se dogodilo na Vračaru

Član Upravnog odbora OFK Beograda i jedan od najvećih igrača kluba s Karaburme u njegovoj istoriji - Božidar Milenković kaže za Kurir da ima utisak da se u njegovom klubu više brane interesi Crvene zvezde nego „romantičara“.Istina, on nije izgovorio ime kluba s Marakane, ali se to može zaključiti iz svake njegove reči koju je izgovorio komentarišući čudan preokret u duelu Zvezde i OFK Beograda minulog vikenda - 2:6 (2:0).Dragče štiti Zvezdu- Meč na Vračaru posmatrao sam u društvu Ilije Petkovića i bili smo oduševljeni igrom u prvom poluvremenu. Međutim, kako je počelo drugo poluvreme, ništa nam nije bilo jasno. Nas nekolicina je već kod rezultata 2:2 napustila stadion, a dok smo stigli do parkinga već je bilo 2:4 - kaže Milenković i nastavlja:- Ne tvrdim da je namešteno, ne znam da li je neko ulazio u svlačionicu, jer nisam bio prisutan i zato sam pitao predsednika Dragčeta Dimitrijevića da mi objasni i zatražio sam hitan sastanak Upravnog odbora. On mi je odgovorio da ne zna šta se dešavalo, a da UO ne može biti održan, budući da je većina članova rukovodstva na odmoru.Fudbaler na trećoj poziciji po broju nastupa za klub s Karaburme kaže kako taj odgovor ne priliči nekome ko je na čelo tako velikog kluba kakav je OFK Beograd.- Pored mene na utakmici je bilo bar pet članova Upravnog odbora, ali čak i da nas nema dovoljno za sednicu, moglo je da dođe do radnog sastanka na kom bismo razgovarali o tome zašto se naš klub stalno vezuje za priče o nameštanju. Po medijima se prepucavaju Partizan i Zvezda, a niko se iz OFK Beograda nije oglasio. Prvi treba da izađe predsednik i kaže da li je neko ulazio u svlačionicu, ali imam utisak da on brani interese nekog drugog kluba, a ne OFK Beograda. Ne pitajte me kog, to je valjda jasno.

Na udaru... Dragče Dimitrijević, predsednik OFK
Na udaru... Dragče Dimitrijević, predsednik OFK

Napustiću upravuZbog svega što se dogodilo, Milenković kaže da ozbiljno razmišlja da napusti upravu.- Neko mora da odgovara za sve ovo. Želim da mi neko kaže šta se dogodilo, meni ne pada na pamet da budem više deo takve uprave kluba - kaže Milenković.

KURIR 22. 7. 2015.
KURIR 22. 7. 2015.

Ako se dokaže nameštaljkaREŽISERIMA MEČA PRETI 10 GODINA ZATVORADogovaranje o ishodu utakmice je krivično delo, a po našem zakonu predviđene su sledeće kazne:- Zatvor od šest meseci do tri godine zatvora, plus novčanu kaznu, dobiće onaj ko dogovori ishod sportskog takmičenja u nameri da sebi ili drugom pribavi imovinsku korist. Ako je imovinska korist na ovaj način stečena veća od 450.000 dinara, predviđena je kazna zatvora od jedne do osam godina i novčana kazna. Ukoliko se utvrdi da je stečena imovinska korist veća od 1,5 milion dinara, zaprećena je kazna zatvora od dve do deset godina i novčana kazna.

Sezona 2014/15.KURIR NATERAO FSS DA PREDA DOKUMENTACIJU TUŽILAŠTVUPrvo osnovno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu o utakmici OFK Beograd - Crvena zvezda. Slučaj je predat na ispitivanje, a zanimljivo je da je u tužilaštvo stigao predmet iz FSS povodom sumnjivih pet utakmica iz prošle sezone.FSS je ekspresno reagovao posle otkrića Kurira da u tužilaštvo nije stigao nijedan njihov dokument iako je UEFA još proletos naložila srpskoj kući fudbala da ispita slučajeve.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track