DAN TANA: Plače mi se kad vidim ko vodi Zvezdu!
Foto: Zorana Jevtić

Bivši predsednik o velikim potresima u najtrofejnijem klubu

DAN TANA: Plače mi se kad vidim ko vodi Zvezdu!

Fudbal -
POKAŽITE SE Daću milion dolara onome ko mi pronađe klub sa statutom kakav imaju crveno-beli, koji navijačima omogućava da biraju rukovodstvo i rade šta hoće, kaže bivši predsednik

Nekadašnji predsednik Crvene zvezde Den Tana smatra da nije dobro što navijači vode klub.Zbog konstantnog sukoba s Delijama, Den Tana je napustio Crvenu zvezdu u aprilu 2009. godine. Tada je, kao i danas, tvrdio da su navijači problem države, a ne kluba. Posle protesta navijača, veći deo uprave crveno-belih pre nekoliko dana podneo je ostavku, a među prvima Slaviša Kokeza i Zvezdan Terzić.

Važan faktor... Navijači Crvene zvezde
Važan faktor... Navijači Crvene zvezde

Problematični statut- Otišao sam iz Zvezde jer nisam želeo da mi navijači određuju ko će biti trener, a ko igrač. Indirektno, Delije vode klub otkad sam otišao. Nijedna uprava nije mogla da bude postavljena bez dozvole navijača, što je tragedija. Ma, plače mi se zbog Zvezde - rekao je Den Tana za Kurir i dodao:- Statut kluba, promenjen u vreme Vladana Lukića, daje potpunu i legitimnu snagu Delijama. E kad je tako, neka oni sada izaberu ljude koji će voditi klub i obezbediti novac za njegovo funkcionisanje. Statut kakav ima Crvena zvezda ne postoji nigde na svetu. Dajem milion dolara onome ko mi nađe ne isti nego sličan, jer ovaj Zvezdin nema veze sa onim kakav imaju Real iz Madrida ili Barselona. Jedno je biti navijač, a drugo voditi klub!Den Tana tvrdi da su Slaviša Kokeza, Zvezdan Terzić, Svetozar Mijailović i ostali članovi uprave dobro radili.- Bio sam u kontaktu s njima i znam da su radili u interesu kluba. Činjenica je da su problemi bili veliki, posebno finansijski. Možda je njihova greška što su garantovali titulu. To ne može da se radi. Navijači imaju velike zahteve, ali treba da shvate da Crvena zvezda možda više nikad neće biti prvak Evrope.Delije, nađite spasiocaNebojša Čović se nametnuo kao ozbiljan kandidat, posebno što ima podršku Delija.- Čović uopšte nije tako naivan igrač da bi se primio onoga što hoće deo navijača. Ako se unapred ne obezbedi i ne dogovori s kim treba, neće preuzeti klub. Mada, ništa me u Srbiji više ne može iznenaditi. Molim se bogu da Delije nađu spasioca, da iskoriste svoje pravo koje im daje statut - poručio je ironično Den Tana.

Vođen emocijamaVUČIĆ JE POGREŠIODen Tana tvrdi da je za srpski fudbal najveće zlo što se aktuelne političke garniture mešaju u sport.- To je protiv svih propisa UEFA i FIFA. Premijer Vučić je veliki zvezdaš, ali nije smeo da se ponaša kao navijač i da one noći dovodi upravu. Znam da je sada i on svestan da je pogrešio. Srce mu je u toj situaciji bilo jače od mozga. Može on da bude navijač kao svi političari na Zapadu, ali ne sme da, kao njegovi prethodnici, utiče na to koliko će koji klub imati sponzora. I zato mi je sada drago što želi da se distancira - tvrdi Tana.

Ulaznice da se plate

KARTE ZA „DŽ“ SU ZLODen Tana smatra da Crvena zvezda, ali i svi ostali klubovi najviše greše što navijače besplatno puštaju na stadion:- Ovo s besplatnim ulaznicama je suludo, jer kad ljudi nešto dobiju za džabe, oni to ne poštuju. Ako hoćemo da ulazak bude besplatan, hajdemo onda u amaterizam. U Americi i Engleskoj, gde sam živeo 60 godina, možete dobiti dve karte besplatno, ostalo morate da kupite.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track