(FOTO, VIDEO) TEŽAK BEZOBRAZLUK: Mesi za radnu akciju u Africi dobio 3,5 miliona evra
Foto: Reuters

Udario kamen temeljac

(FOTO, VIDEO) TEŽAK BEZOBRAZLUK: Mesi za radnu akciju u Africi dobio 3,5 miliona evra

Fudbal -
Argentiac iskoristio produženi odmor dobijen od trenera Luisa Enrikea da skokne do Gabona i zaradi na kombinaciji koju mu je "završio" Samjuel Eto
1 / 2 Foto: Reuters

Fudbaler Barselone Lionel Mesi boravio je u Gabonu kako bi "udario" kamen temeljac za izgradnju novog stadiona i za to je dobio 3,5 miliona evra, tvrdi "Frans fudbal".

Mesi je, kao i nekolicina njegovih saigrača iz Barselone koja je učestvovala na nedavnom Kopa Amerika, dobio produženi odmor i nije otputovao sa ekipom Luisa Enrikea na turneju po SAD. Argentinac je pauzu u klupskim obavezama iskoristio da poseti Afriku i zaradi.

"Frans fudbal" tvrdi da je Mesi u Gabon otišao na poziv predsednika te zemlje Alija Bonga, a da je celu kombinaciju završio Samjuel Eto. Kamerunski fudbaler je ostao u dobrim odnosima sa Mesijem iz vremena kada su zajedno igrali za klub sa "Nou Kampa", a takođe je i prijatelj Alija Bonga.

Mesi se u Libervilu, glavnom gradu Gabona, pojavio najblaže rečeno "opušteno" obučen, u majici, teksas šortsu i patikama iako je to za lokalno stanovništvo bio svečani događaj. On je u društvu predsednika države "postavio" kamen temeljac stadiona koji bi 2017. godine trebalo da bude domaćin Afričkog kupa nacija.

Obično obaveze ovog tipa za poznate ličnosti predstavljaju čast i uobičajeno je da ih obavljaju bez naknade, a pritom se za te prilike oblače prikladno - svečano. Ali, sva ta nepisana pravila ne važe za Lionela Mesija.

http://www.youtube.com/watch?v=gf868TfiHyw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track