ORLOVI NAPADAJU ŠPANIJU I SVETSKO PRVENSTVO! Srbija se okupila pred težak posao i dvomeč u baražu
Foto: RSS

VAŽNO

ORLOVI NAPADAJU ŠPANIJU I SVETSKO PRVENSTVO! Srbija se okupila pred težak posao i dvomeč u baražu

Ostali sportovi -

Muška seniorska reprezentacija Srbije okupila se u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi povodom dvomeča sa Španijom u baražu za Svetsko prvenstvo.

Izabranici Borisa Rojevića će u nedelju otputovati u Porto, a prvi meč odigraće u sredu od 21 sat u Lalin Areni. Revanš je zakazan za nedelju 12. maj od 17 časova u novosadskom SPENS-u.

Uzdanica Srbije na liniji, Dragan Pešmalbek, doputovao je iz Mađarske spreman da sa svojim saigračima iz reprezentacije hrabro izađe na crtu renomiranom protivniku.

“Uvek je veliki izazov igrati sa jednom od najboljih ekipa na svetu, biće dobro za nas da posle odlične provere u martu u Poljskoj odemo i korak dalje. Iako je Španija apsolutni favorit, jako su kvalitetna ekipa, mislim da i mi imamo šansu da uz borbu, hrabrost i malo sreće prođemo dalje. Stručni štab je napravio plan i na nama igračima je da pokušamo da taj plan sprovedemo u delo. Takođe, Španija će biti pod velikim pritiskom, s obzirom na izuzetno loš rezultat na Evropskom prvenstvu i to treba da iskoristimo. Idemo u Španiju da pokušamo da odigramo što bolje i da se u drugom meču pred našom publikom pokažemo u najboljem svetlu”, rekao je pivotmen srpskog tima.

Raspoložen je u bazu srpske reprezentacije stigao i Lazar Kukić. 29-godišnji srednji bek izborio je plasman na Final Four EHF Lige Evrope sa svojim klubom Dinamom iz Bukurešta, a nakon što je martovsku akciju propustio zbog sitne povrede, sada je ponovo na raspolaganju selektoru Rojeviću.

“Očekuje nas jedna izvanredna ekipa, ima i nekoliko povratnika u njihov sastav, radi se o iskusnim igračima i sigurno da nas očekuju dve teške utakmice. Od njih su uvek velika očekivanja i pritisak će biti na njihovoj strani, a mi ćemo kao i uvek uz dobar ambijent i atmosferu među nama pokušati da što bolje spremimo utakmicu i daćemo poslednji atom snage da najpre ostvarimo dobar rezultat u Španiji a potom i da u Novom Sadu pred punim tribinama donesemo radost našim navijačima, da srušimo velike Špance. Iako smo se i pre okupljanja susreli sa problemima sa povredama, nadam se da će momci koji su došli biti maksimalno spremni i da ćemo zajedno odraditi dobrih nekoliko zajedničkih treninga. Jedva čekamo da izađemo na teren, da se borimo i da Bože zdravlja napravimo dobar rezultat koji će nam biti vetar u leđa za novi ciklus i iskorak naše reprezentacije ka boljim rezultatima na velikim takmičenjima”, zaključio je srpski rukometaš.

Bonus video:

01:34

Ceca Kitić otvoreno o svojim počecima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track