MUKE OD 100.000 FUNTI: Pogledajte bez kojih automobila je ostao engleski fudbaler
Foto: AP

Zanimljivosti

MUKE OD 100.000 FUNTI: Pogledajte bez kojih automobila je ostao engleski fudbaler

Fudbal -
Vrednost ukradenih četvorotočkaša prevazilazi 100.000 funti

Daren Bent, napadač Aston Vile na pozajmici u drugoligašu Brajtonu, nedavno je ostao bez "audija RS 6" i "rejndž rovera", pošto su mu lopovi provalili u kuću, pronašli ključeve automobila i odvezli se u "nepoznatom pravcu".

Pljačka se dogodila u noći između prošlog petka i subote, dok se Bent još nije vratio sa ligaške utakmice protiv Milvola, a vrednost ukradenih četvorotočkaša prevazilazi 100.000 funti.

Vezni fudbaler Sautemptona Viktor Vanjama krajem novembra je pod sličnim okolnostima takođe ostao bez "rejndž rovera".

U Engleskoj se nadaju da ovo nije početak drugog talasa pljački fudbalera, dok oni zbog profesionalnih obaveza nisu svojim kućama.

Prvi takav talas zabeležen je tokom 2006. i 2007. u oblasti Liverpula i Mančestera, kada su se na meti razbojnika našle bukvalno na desetine fudbalera lokalnih klubova.

Počelo je od tadašnjeg golmana Liverpula Jeržija Dudeka, a žrtve su potom bili Piter Krauč, Danijel Ager, Emil Heski, Roke Santa Kruz, Stiven Džerard, Daren Flečer, Fil Jagelka i mnogi drugi.

Od tada su imućniji fudbaleri počeli da poklanjaju mnogo više pažnje merama bezbednosti, što podrazumeva život u visoko ograđenim kućama, alarme, video nadzor, pa i prisustvo fizičkog obezbeđenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track