MUSLIN MERKA ORLOVE: Hoću da budem selektor Srbije!
Foto: Profimedia

Zna šta bi voleo da radi

MUSLIN MERKA ORLOVE: Hoću da budem selektor Srbije!

Fudbal -
Autoritet Iza reprezentacije su užasni rezultati, sa ovim igračima ne može se u valifikacije za SP u Rusiji. Uveo bih disciplinu, ali moram da znam ko će voditi FSS, poručio iskusni trener

Bivši trener Crvene zvezde i nekoliko inostranih klubova Slavoljub Muslin (62) želi da bude selektor Srbije u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji 2018. godine.Iskusni stručnjak u razgovoru za Kurir kaže da je otvoren za razgovo.- Sve je moguće, pa tako i da budem selektor Srbije. Naravno, ako su zainteresovani oni koji će voditi Savez. Otvoren sam za razgovor. Ne krijem da bih voleo da vodim reprezentaciju. Kruna moje karijere bila bi da budem selektor Srbije - iskren je Slavoljub Muslin.Sramotni plasman u grupi iza Portugala, Albanije i Danske u kvalifikacijama za EP u Francuskoj, koji se nadovezao na pređašnje neuspehe, nije iznenadio iskusnog stručnjaka.- Ovako više ne ide! Mi imamo dobre igrače, ali nešto je očigledno trulo i ne valja. Očigledno je da neki igrači ne daju svoj maksimum u reprezentaciji kao što to čine u klubovima za koje igraju. Možda tu ima i greške do selektora, koji nije mogao da im se nametne kao ličnost i autoritet. Iza Srbije su užasni rezultati. Sada mora da se napravi tim koji će biti na okupu u naredne dve do četiri godine. Više ne sme da se radi po principu od danas do sutra.Muslinu je jasno kako treba da izgleda reprezentacija Srbije u narednom periodu.- Mora da dođe novi selektor! Da se krene od nule! Svetski prvaci sa Novog Zelanda moraju da uđu u najjaču reprezentaciju. Ovi stariji igrači su na zalasku karijere i nekima se treba zahvaliti. Treba uvesti disciplinu. Onaj ko nosi dres Srbije mora da daje primer drugima. Oni koji neće da se bore ne treba ni da dolaze.Slavoljub Muslin ima zanimljiv predlog za domaće klubove.- Vidim da klinci danas gledaju da pobegnu iz Srbije sa 18 godina. To nije dobro za njih jer, koliko vidim, samo Maksimović od svetskih prvaka s Novog Zelanda redovno igra u svom klubu. Daleko je više onih koji su se izgubili u inostranstvu. Svaki igrač bi trebalo da ostane u Srbiji do 23. godine. Da stekne rutinu, iskustvo i reputaciju. Znam da je besparica, ali nije normalno prodavati decu - smatra Muslin.

Mnoge od njih bi Muslin pedalirao... Reprezentativci Srbije
Mnoge od njih bi Muslin pedalirao... Reprezentativci Srbije

Uz unučićeODMARA SE NA HAVAJIMASlavoljub Muslin sa suprugom je u Americi, u poseti sinu.- Odmaram se u Americi kod sina. Bio sam na Havajima s Mihaljom Kerijem, s kojim sam igrao za Crvenu zvezdu. Uskoro se vraćam u Evropu, posetiću svoj drugi tim u Švajcarskoj. Koristim slobodno vreme da budem s najmilijima, a najviše mi prija druženje sa unucima - otkrio je Muslin.

Dve ZvezdeGROFE, OBORI REKORDSlavoljub Muslin drži rekord po broju uzastopnih pobeda kao trener Crvene zvezde, 17 u jednoj sezoni, a 23 ukupno. Sadašnja generacija, predvođena Miloradom Božovićem, mogla bi da ugrozi njegov rekord.- Od srca želim Grofu da me pretekne! Teško je porediti tadašnji moj tim sa ovim njegovim. Ja sam na okupu imao iskusne igrače koji su dugo bili zajedno, a olakšavajuća okolnost za njega je što ima strance u timu. Božović je napravio veliki uspeh i zaslužili su svi zajedno da obore rekord - tvrdi Muslin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track