NI OVO NIJE LOŠE: Partizan mogao do 14 miliona evra, a pripašće mu 5,4 miliona
Foto: Partizan.rs

Bolje išta nego ništa

NI OVO NIJE LOŠE: Partizan mogao do 14 miliona evra, a pripašće mu 5,4 miliona

Fudbal -
Crno-beli nisu uspeli da se plasiraju u Ligu šampiona, ali nije beznačajna ni zarada u Ligi Evrope

Partizan je neuspehom u dvomeču sa BATE Borisovim u plej-ofu za Ligu šampiona ostao bez šest duela sa najjačim evropskim ekipama, tri spektakla u Beogradu, ali i bez 8,6 miliona evra u startu.

Crno-beli bi ulaskom u Ligu šampiona od UEFA dobili 14 miliona evra, što bi bila značajna finansijska injekcija koja bi rešila mnogo problema u Humskoj 1. Tim Zorana Milinkovića imao bi priliku da u klupsku kasu unese još para osvajanjem bodova u grupnoj fazi takmičenja, a o zaradi od ulaznica, TV i marketinških prava da i ne govorimo.

Međutim, Partizan će morati da se zadovolji mrvicama, što garantovana zarada za učešće u Ligi Evrope svakako jeste u odnosu na nagradu za ulazak u Ligu šampiona.

Partizan je samim startom u kvalifikacijama dobio je 300.000, plasmanom u treće kolo još 400.000, a ulaskom u plej-of dodatnih 3.350.000 evra. Uz određene bonuse i zaradu od televizijskih prava, crno-beli će za ulazak u Ligu Evrope dobiti ukupno 5,4 miliona.

Svaka eventualna pobeda u grupi Lige Evrope doneće srpskom prvaku 360.000 evra, a svaki remi 120.000. Drugo mesto u grupi, koje obezbeđuje plasman u nokaut fazu takmičenja na proleće, donosi još 750.000, a prvo mesto milion.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track