(FOTO) NOVA PARTIZANOVA BOMBA: Bivši napadač Zvezde obukao crno-belo
Foto: Partizan.rs

Kamerunac potpisao na dve godine

(FOTO) NOVA PARTIZANOVA BOMBA: Bivši napadač Zvezde obukao crno-belo

Fudbal -
Iako u prošloj sezoni u dresu Beverena nije briljirao šef stručnog štaba aktuelnog šampiona smatra da će Abubakar biti veliko pojačanje za klub iz Humske
1 / 2 Foto: Partizan.rs

POHORJE - Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, OFK Beograda i Vojvodine Abubakar Oumaru (28) potpisao je danas ugovor s Partizanom i već večeras će se u Sloveniji pridružiti novim saigračima. Kamerunac će na ljubljanski aerodrom sleteti oko 20 sati, a odmah zatim se priključiti novim saigračima na Pohorju.

Prethodno, zadužio je crno-beli dres sa brojem 15.

Od Abubakara se očekuje da bude veliko pojačanja u napadu srpskog šampiona iako u prošloj sezoni u dresu Beverena nije briljirao.

"Kad sam ga iz OFK Beograda doveo u Vojvodinu dao je samo tri gola, a u Novom Sadu je postao jedan od najboljih golgetera lige. Slična situacija je i s njegovom poslednjom sezonom, ali verujem da može mnogo da nam pomogne, samo da vidimo koliko je fizički spreman", kaže šef Partizanove struke Zoran Milinković.

Oumaru je izrazio zadovoljstvo zaključenim poslom.

"Zadovoljan sam, došao sam u pravom momentu. Znam da me Partizan čeka dugo, ali najbitnije je da sam danas ovde. Došao sam da radim, da dam maksimum, a nadam se da ćemo napraviti dobru sezonu. Znam da želi Partizan da uđe u Evropu, svi ćemo dati maksimum da to uradimo. Hoću da se zahvalim klubu i navijačima koji veruju u mene", rekao je Abubakar Oumaru i dodao:

"Mislim da je Partizan veliki klub, najbolji ovde u Srbiji. Kad sam imao njihove ponude dok sam bio u Beverenu, imao sam ugovor, nisu hteli da me puste. Sad sam bio slobodan, mogao sam da biram gde ću. Kad igraš u velikom klubu moraš da daješ svoj maksimum. Tako je bilo u Vojvodini, kad su bile velike utakmice".

Upitan u kakvoj je formi, odgovorio je:

"Ove godine sam igrao sve utakmice u Beverenu, neću imati problem. Znam igrače, dobro poznajem trenera. Kroz utakmice i pripreme doći ću do forme. Trener bira ko će igrati i startovati, znam da ću imati konkurenciju, a svi ćemo raditi da budemo u prvih 11".

Kamerunac je pojačanje Partizana ovog leta. Pre njega paraf na vernost crno-belima su stavili Fabrisio Dornelaš (Bragantino, pozajmica), Nikola Trujić (Napredak), Marko Jevtović (Novi Pazar), Valerij Božinov (Ternana).

Dakle, Milinković će u napadu moći da kombinuje sa četvoricom igrača, Oumaruom, Božinovim i starosedeocima Nemanjom Kojićem i Ivanom Šaponjićem.

Foto: partizan.rs
Foto: partizan.rs

Foto: partizan.rs
Foto: partizan.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track