NOVI DETALJI: Terzićev saradnik u poluvremenu pretio igračima OFK Beograda?
Foto: Saša Pavlić Kurir

Informacije dostavljene tužilaštvu

NOVI DETALJI: Terzićev saradnik u poluvremenu pretio igračima OFK Beograda?

Fudbal -
Uz pitanje "Šta ste se rastrčali?!" navodno je Romantičarima i prećeno, a rezultati su bili vidljivi od prvog trenutka nastavka. Postojao je samo jedan tim - Zvezda

Višem javnom tužilaštvu u Beogradu upućen je podnesak sa informacijama vezanim za utakmicu OFK Beograd - Crvena zvezda, koja je zbog preokreta od 0:2 do 6:2 izazvala veliku pažnju u javnosti i sumnje u njenu regularnost, saznaju Novosti.

Prema informacijama koje je dobio ovaj list, nadležni zamenik tužioca će proučiti papire koji su stigli i nakon toga će odlučiti da li će pokrenuti predistražni postupak. Podnošenjem podneska ne inicira se pokretanje krivičnog postupka, već samo provera određenih činjenica. Njega mogu podneti i fizička i pravna lica.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srbije, član 208b, odnosi se na krivično delo dogovaranje ishoda takmičenja, koje je, u principu, u nadležnosti osnovih tužilaštava i sudova. U zavisnosti od pribavljene imovinske koristi, raspon kazne je od šest meseci do deset godina zatvora i novčana kazna.

I ako se preduzme neka konkretna akcija, pitanje je šta može da se sazna kada je u pitanju duel OFK Beograd - Crvena zvezda. Prema jednom od izvora, Zvezdan Terzić je tokom odmora u poluvremenu ulazio u svlačionicu domaćina. Po drugoj verziji, generalni direktor crveno-belih ipak to nije učinio, ali u obe priče jedno ipak nije sporno - "predavanje" fudbalerima OFK Beograda između dva poluvremena držao je jedan od najbližih Terzićevih saradnika!Prema nezvaničnim informacijama, od lica koja su bila u samoj svlačionici, "domaćini" su na "ribanju" bili jer su vodili sa 2:0?! Uz pitanje "Šta ste se rastrčali?!" navodno im je i prećeno, a rezultati su bili vidljivi od prvog trenutka nastavka. Postojao je samo jedan tim - Zvezda.Bogdan Planić, koji je na početku prethodne sezone bio u Zvezdi, žestoko se pobunio. Prema informacijama koje imaju "Novosti", štoper je pitao Terzićevog saradnika: "Na šta ovo liči?".Kasnije je skrivio jedanaesterac i dobio crveni karton, navodno je stadion na Vračaru napustio odmah, ne čekajući ni ekipu, ni kraj duela. A bio je toliko ljut i besan, da je čak pomišljao i da završi karijeru...

Međutim, Planić tvrdi da niko nije ulazio u svlačionicu... "Budalaština. U svlačionicu su na poluvremenu ulazili jedino naši treneri, na čelu sa šefom struke Petrovićem..."

(Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track