Srpske sudije i dalje na tapetu: UEFA saslušala Dejana Delevića
Foto: Profimedia

OTVOREN ARHIV

Srpske sudije i dalje na tapetu: UEFA saslušala Dejana Delevića

Fudbal -
NE ZASTAREVA: Povodom teških optužbi fudbalera Zenita Erika Hagena, u Nionu istraživali navode Norvežanina da su njegovi saigrači srpskim sudijama platili 42.000 evra

Bivši fudbalski sudija Dejan Delević bio je u UEFA na informativnom razgovoru povodom optužbi da je svojim odlukama na utakmici ruskog Zenita i Vitorije iz Gimaraeša 2005. namerno oštetio portugalski tim, za šta je dobio novac od fudbalera pobedničke ekipe.Prema informacijama do kojih je došao Kurir, u Nionu nisu tim povodom donosili bilo kakvu odluku, niti su pokrenuli postupak protiv Delevića i njegovih pomoćnika, ali su naložili FSS da udalji nekadašnjeg arbitra iz sudijske organizacije, u čije je ime radio kao supervizor ili obavljao ulogu domaćina stranim sudijama na međunarodnim utakmicama u našoj zemlji. Delević, međutim, demantuje postojanje veze između sastanka u Nionu i potpunog povlačenja iz fudbala.Tužiće fudbalera- Jedini razlog što nisam više domaćin stranim kolegama jeste to što već imam previše obaveza u firmi. Sve drugo što se priča nije istina - rekao je Delević za Kurir i dodao:- Moj kontakt s UEFA dogodio se možda i pre šest meseci, ništa se tu nije značajno desilo. Što se tiče optužbe koju je na moj račun izrekao fudbaler Erik Hagen, nisam još doneo definitivnu odluku o tužbi za klevetu. Advokati mi kažu da bi postupak mogao da potraje.

Zapamtili srpske arbitre... Šumulikovski (Zenit) i Benahur (Vitorija)
Zapamtili srpske arbitre... Šumulikovski (Zenit) i Benahur (Vitorija)

Norveški fudbaler je prošle godine izjavio da su posle sporne utakmice u Sankt Peterburgu njegovi saigrači iz Zenita i on prikupili po 3.000 evra, ukupno 42.000 evra, da bi platili srpskim sudijama za naklonost u deljenju (ne)pravde.Čudna atmosfera- Atmosfera u svlačionici nije bila kao i obično kad pobedimo neki meč. Bila je neka čudna atmosfera, niko se nije radovao - rekao je Hagen.

Sporni mečUTAKMICA ODIGRANA U LIGI UEFA 2005.- 2:1 pobedio Zenit- Dejan Delević - bio glavni sudija- Nikola Tomičić i Vukašin Đorđević - bili pomoćnici- Igor Janković - obavljao ulogu četvrtog sudije

Novine ŽogoVITORIJA PLAKALA ZBOG SRBAPortugalski mediji su posle meča u Sankt Peterburgu oštro kritikovali suđenje Dejana Delevića. Vitoriji, navodno, nisu svirana dva očigledna penala, poništen joj je regularni gol, Zenitu je sviran više nego sumnjiv penal iz kojeg su dali gol, prvotimac Vitorije Medeiroš isključen je u 37. minutu. Zbog toga je tiražni dnevnik Žogo u naslovu izveštaja zapisao „Sudija rasplakao Vitoriju“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track