(VIDEO) BOMBA IZ HUMSKE: Bivši napadač Juventusa i Sitija potpisao za Partizan
Foto: Partizan.rs

Božinov pojačanje za narednu sezonu

(VIDEO) BOMBA IZ HUMSKE: Bivši napadač Juventusa i Sitija potpisao za Partizan

Fudbal -
Za reprezentaciju Bugarske nastupio je na 43 meča i šest puta se upisao u strelce

BEOGRAD - Bugarski fudbalski internacionalac Valerij Božinov potpisao je dvogodišnji ugovor sa PartizanomBugarin ima 29 godina, a igra na poziciji napadača, a nosiće dres sa brojem 86.

Foto: partizan.rs
Foto: partizan.rs

On je ranije igrao za Leće, Fiorentinu, Juventus, Mančester siti, Parmu, Sporting, Veronu, Vićencu, Levski i Ternanu. Za Ternanu je prošle sezone odigrao 27 utakmica i postigao šest golova.

Foto: Partizan.rs
Foto: Partizan.rs

Za reprezentaciju Bugarske nastupio je na 43 meča i šest puta se upisao u strelce.

BOŽINOV: Titula je obaveza!

Bugarski fudbaler Valeri Božinov rekao je danas da je srećan što je prešao u Partizan i da je obaveza da osvoji titulu i da igra sa crno-belima u grupnoj fazi evropskog takmičenja.

"Uzbuđen sam što sam došao u najbolji klub u Srbiji. Prva obaveza je da osvojim titulu, a druga da igramo grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja. Partizan je po tome isti kao i Juventus, zahtevaju se samo pobede. Pošto sam bio u Torinu, jasno mi je šta se od mene očekuje. Uostalom i u Beogradu ću nositi crno-beli dres", rekao je Božinov na konferenciji za novinare.

On je naveo da je juče razgovarao sa bivšim igračem Partizana, sunarodnikom Ivanom Ivanovim, koji mu je rekao "da ne razmišlja, već da pređe u Partizan, pošto je to najbolji klub koji može da izabere". "Rekao mi je da ću svake godine da igram evropska takmićenja i da ću biti u prilici da se borim za trofeje. Ivan mi je objasnio da klub funikcioniše kao porodica", rekao je on.

Božinov, bivši fudbaler Lečea, Juventusa, Parme i Mančester sitija će u Partizanu igrati sa sunarodnikom Ivanom Bandalovskim.

"Želim da dajem golove, da pobeđujem za sebe, pa ako budem igrao dobro možda se vratim i u reprezentaciju. Ne želim da živim u prošlosti, već da mislim samo o prvom narednom treningu. Kada sam se jutros probudio, srce mi je reklo da idem u Partizan", rekao je Božinov.

http://www.youtube.com/watch?v=e0-0Y45dEgI
http://www.youtube.com/watch?v=jGcV_umoItw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track