(VIDEO) I SAŠA ILIĆ KIPTEO OD BESA: Za 20 godina nisam video ovakvu krađu u derbiju
Foto: Saša Pavlić

Rekorder, a ljut

(VIDEO) I SAŠA ILIĆ KIPTEO OD BESA: Za 20 godina nisam video ovakvu krađu u derbiju

Fudbal -
Kapiten Partizana Saša Ilić rekao je novinarima da za 20 godina koliko nosi crno-beli dres ni u jednom derbiju nije bio "pokraden" koliko danas.

Ujedno, novi rekorder po broju učešća u "večitim derbijima" fudbalerima Crvene zvezde je čestitao na pobedi.

"Čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi i fer i korektnoj igri, ali ipak ne mogu neke stvari da prećutim koje mi leže na duši. Ja sam 20 godina u Partizanu i mnogo je derbija iza mene, ali ni u jednom niko nikad nije bio pokraden kao u ovom. U situaciji kada je faul bio očigledan i kada je trebalo da se dosudi penal, to nije urađeno i meni to nije jasno. To je verovatno uticalo na našu dalju igru i raspoloženje", rekao je kapiten Partizana.

Zvezda je danas posle preokreta pobedila sa 2:1, a Partizanu nije dosudjen penal u prvom poluvremenu, a u drugom mu gol nije priznat zbog ofsajda.

"Kada smo postigli gol, dosuđen je ofsajd, ali ni on nije postojao. Sudije ne smeju na ovako velikoj utakmici, na 'večitom' derbiju, da prave greške. Ovo je loš pokazatelj za sve mlade igrače, za mnoge novajlije koje su prvi put igrale ovakav meč. Ovo je loš pokazatelj da neko treći odlučuje utakmicu za mlade igrače", rekao je Ilić.

Legendarni kapiten i igrač s najviše nastupa u derbijima naglasio je da njegovo nezadovoljstvo nema veze samo s njegovim timom.

"Nadam se da se ovakve stvari više neće ponavljati. I želeo bih da napomenem da nije bitno da li je bila Zvezda ili Partizan. Ovakve greške evropskih sudija ne smeju da se dešavaju u Superligi Srbije", rekao je Ilić.

On je posle nedosuđenog penala prišao sudiji Vladu Glođoviću, a novinarima je priznao da je oštro prigovorio.

"Obećao sam sebi da u poslednjih šest meseci neću praviti gluposti, ulaziti u raspravu sa sudijama i protivničkim igračima, ali ovde nisam mogao da prećutim. Svašta sam mu rekao i još potom kada sam pogledao snimak hladne glave, nije mi svejedno... U svakom slučaju, bila je lepa utakmica i prava muška borba", rekao je Saša Ilić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track