(VIDEO) MAKLJAŽA U ATINI: Pogledajte žestok obračun Delija i Bed blu bojsa!

Tuča navijača

(VIDEO) MAKLJAŽA U ATINI: Pogledajte žestok obračun Delija i Bed blu bojsa!

Fudbal -
Na atinskom aerodromu danas oko podne došlo je do masovne tuče hrvatskih i srpskih navijača koji su bili u Atini zbog sinoćnje fudbalske utakmice Olimpijakos-Dinamo (Zagreb), a bilans tuče je šestoro ranjenih od kojih je jedan u teškom stanju

Teško povređeni navijač najverovatnije je ranjen nožem i prebačen je u Urgentni centar.Grčki mediji navode da je grupa Srba motkama i kamenicama napala oko 20 hrvatskih navijača koji su se spremali da otputuju za Zagreb.Hrvatski navijači došli su u Atinu da podrže svoj klub, dok su navijači iz Srbije došli da podrže grčki Olimpijakos koji je "u bratskim odnosima" sa beogradskom Crvenom zvezdom, podsećaju grčki mediji.

Grčka policija saopštila je da je najmanje šestoro povređenih, a 10 uhapšenih nakon sukoba srpskih i hrvatskih navijača na aerodromu u Atini. Kako se navodi u saopštenju grčke policije, u tuči su korišćeni lanci, bejzbol palice i bokseri. Sukob se desio dan nakon fudbalske utakmice u Atini između grčkog Olimpijakosa i hrvatskog Dinama iz Zagreba.

Ambasada Srbije u Atini telefonom je obaveštena o neredima na aerodromu i konzul se odmah uputio ka tom mestu. Ambasada ne raspolaže podacima o broju srpskih državljana uključenih u sukobe, niti da li ima povređenih.Grčka policija je tokom utorka i srede privela pet srpskih državljana, u čijim hotelskim sobama su pronađeni predmeti koji bi mogli biti, "upotrebljeni u eventualnim sukobima navijača".Pored toga, policija je na putu prema Atini, kod grada Larise, zbog posedovanja sličnih predmeta zadržala 41 navijača, od kojih su 36 srpski državljani.

Ambasada Srbije u Atini u stalnom je kontaktu sa nadležnim organima u Grčkoj i preduzima sve mere radi pružanja adekvatne konzularne pomoći i zaštite srpskim državljanima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track