(VIDEO): NOVI HET - TRIK: Ronaldo zaustavio Sevilju i prestigao Mesija
Foto: Reuters

Primera

(VIDEO): NOVI HET - TRIK: Ronaldo zaustavio Sevilju i prestigao Mesija

Fudbal -
Portugalac je do sada postigao 42 gola, dva više od asa Barselone

Fudbaleri madridskog Reala savladali su golovima Kristijana Ronalda kao gosti Sevilju sa 3:2 u 35. kolu španske Primere

Sva tri gola za Madriđane postigao je Kristijano Ronaldo, a prva dva u razmaku od 60 sekundi - dok je suparničkom igraču Gžegoržu Krihovijaku ukazivana pomoć van terena.

Zvanično najbolji fudbaler na planeti je u 36. minutu glavom doveo Real u vođstvo na asistenciju Iska, a potom minut kasnije spretno reagovao u petercu na Ćićaritovo proigravanje glavom. Iako je Baka pred odlazak na predah sa bele tačke vratio nadu domaćinu da može do pozitivnog ishoda, portugalski as je pravom majstorijom u 68. minutu vratio "+2" u ovom meču "kraljevskom klubu", primakavši ga tako i definitivno na "-2" u odnosu na Barsu.

Ronaldo je, naime, u kaznenom prostoru čekao centaršut Gereta Bejla sa desnog krila, a kada je Velšanin to i učino, usledio je novi skok unazad, kao kod prvog pogotka, te trzaj glavom kojim je lopta savršeno upućena u dalji ugao gola Sevilje.

Domaćin je u 80. minutu posle lepe a brze akcije Gameira i Vidala na desnom krilu omogućio rezervisti Ibori da samo dva minuta po ulasku u igru smanji zaostatak Sevilje na gol zaostatka, no više od toga Realov rival nije uspeo da uradi.

Kristijano Ronaldo je novim majstorijama i ovoga puta presudio "omiljenom suparniku", jer je sa tri nova stigao do čak 19 datih golova Sevilji, a do čak 42 u ovoj sezoni. Lionel Mesi je drugi na toj listi sa 40.

Sevilja je, računajući i Primeru i Ligu Evrope, izgubila prvi put od 22. februara, kada je primila gol od Sosijedada u 90. minutu (4:3). Od tada je nanizala sedam pobeda i tri remija na domaćem "frontu", a četiri pobede i remi u Evropi.

Andalužani još mogu da izađu kao pobednici u nadmetanju koje sa Valensijom vode za četvrto mesto i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

http://www.youtube.com/watch?v=luikZonGDGk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track