(VIDEO) SLOM: Nekada je uzimao Zlatne kopačke, a danas se bori sa kokainom
Foto: TW

Propao posle fudbala

(VIDEO) SLOM: Nekada je uzimao Zlatne kopačke, a danas se bori sa kokainom

Fudbal -
Bio je jedan od najboljih fudbalera sveta s početka 21. veka, ali umesto da se sa Brazilom raduje tituli prvaka sveta u Japanu i Južnoj Koreji on se povredio na bazenu

Ne tako davno, bio je napast za protivničke odbrane, a danas posećuje psihijatre, pokušava da se skine sa kokaina.

“Bitka kao i svaka druga, pokušavam da nađem utehu u Bogu”, rekao je nedavno Brazilac Mario Žardel, fudbaler koji je dva puta bio “Zlatna kopačka” Evrope.

Njegov najveći neprijatelj je kokain, počeo je da ga uzima nakon očeve smrti i problema koje je majka imala zbog alkoholizma. Nakon 2004. godine i sloma u trećoj sezoni u dresu Sportinga iz Lisabona, šetao se po klubovima, trošio staru slavu i na kraju se povukao 2012. godine.

Bilo je i komičnih scena, kada je 2005. potpisao za Ankonu otišao je pod tribinu da pozdravi navijače, ali protivničkog tima.

U Brazilu se onesvestio tokom intervjua, a nakon Sportinga i Ankone, igrao je i u Engleskoj, Argentini, Španiji, Kipru, Australiji i Bugarskoj…

Za posljednjih osam godina karijere, promenio je 14 klubova, i na kraju završio karijeru u Saudijskoj Arabiji.Za Porto je u 125 utakmica dao 130 golova. Preselio se u Tursku i tamo davao je gol po meču za Galatasaraj, a u dve sezone u Sportingu ponovo je osvojio “Zlatnu kopačku” Evrope.

Mario je 2001/02 za Sporting u 42 meča u svim takmičenjima dao 55 golova. Nakon toga usledio je totalni slom, a čini se tome je dosta kumovalo izostavljanje iz tima Brazila koji je osvojio Mundijal u Japanu i Južnoj Koreji 2002..

U rodnoj Fortalezi je lumpovao dok je Brazil osvajao titulu prvaka svijeta, povredio je koleno kada je pao u bazen. Sve nakon toga je bila propast nekada jednog od najboljih napadača na svetu.

Danas, Žardel pokušava da se vrati normalnom životu, ima 41 godinu, i bavi se lokalnom politikom. A nekada? Kristijano Ronaldo je bio junior Sportinga kada je Žardel nosio dres seniora kluba iz Lisabona. Mladi Portugalac, koji će kasnije izrasti u jednog od najboljih igrača sveta, sanjao je da jednog dana trese mreže kao Žardel. A, jedno vreme Ronaldo je bio i u vezi sa Marijovom mlađom sestrom, Džordanom.

http://www.youtube.com/watch?v=s9kPciTqOjo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track