ŽIVKO ŽIVKOVIĆ OTKRIO: Lepo pevam, ali me je užasno slušati
Foto: Nebojša Mandić

Golman Partizana prošao inicijaciju u reprezentaciji

ŽIVKO ŽIVKOVIĆ OTKRIO: Lepo pevam, ali me je užasno slušati

Fudbal -
Običaj nalaže da svaki debitant u naconalnom timu otpeva nešto pred saigračima, a Živko Živković se odlučio za „Miris tamjana" od Ace Lukasa

POHORJE - Proces inicijacije u reprezentaciji Srbije nalaže da svaki debitant mora da otpeva nešto pred ostalim reprezentativcima, a golman Partizana Živko Živković tvrdi da je to posebno iskustvo.Prvi čuvar mreže srpskog šampiona bio je priključen nacionalnom timu pred mečeve protiv Azerbejžana i Danske, kad je morao da iskaže svoje glasovne sposobnosti.- Pričali su mi saigrači da svaki novi član reprezentacije mora da prođe taj ritual, pa sam znao da me to čeka, ali je problem bio u tome što ne znaš kad će to biti i da se spremiš. Ovako, sve vreme si napet i čekaš da se dogodi - kaže Živković.Iako je rođeni Užičanin u jednom trenutku pomislio da će ga taj običaj zaobići ipak je morao da se popne na stolicu i zapeva.- Vreme je prolazilo, a od mene niko nije tražio bilo šta. Bio je treći-četvrti dan kad smo bili na večeri u Kraun Plazi, a kapiten je tokom obroka izvukao jednu stolicu na sredinu sale i rekao: „Imamo jednog novog člana, koji će sada nešto da nam otpeva". Bio sam zatečen - objašnjava Živković i nastavlja:- Odlučio sam se za pesmu Ace Lukasa „Miris tamjana", ali sam u jednom trenutku zaboravio tekst. Generalno, neko sam ko nema tremu i volim da zapevam, ali noge su mi se odsekle. Lakše mi je bilo da branim penal nego da zapevam pred njima. Ipak, sve je dobro prošlo, čak su me dobrili aplauzom i davali mi ritam, a Lazar Marković je najviše navijao. Sve to je trajalo oko minut i po, otpevao sam prvu strofu i refren, kao u Pinkovim zvezdama akapelo, a kažu da sam bio jedan od boljih.

Toga nema u PartizanuPrihvatanje novajlija na ovaj način nije odomaćeno u klubovima Superlige, već isključivo u reprezentaciji, zbog čega su domaći fudbaleri uglavnom nepripremljeni."Toga nema u Partizanu, već samo u reprezentaciji i koliko sam čuo to je duga tradicija. Ukoliko mene pitate smatram da je to odlična stvar za dobru atmosferu i stvaranje zajedništva i satvarno je sve bilo veoma zanimljivo", kaže Živković.

Sutra protiv RudaraFudbaleri Partizana u ponedeljak su doputovali na Pohorje, a u sutra će odigrati prvi kontrolni meč na priprmama u Sloveniji. Rival aktuelnom šampionu Srbije biće ekipa Rudara iz Velenja, a duel počinje u 18.00 časova. Trener Zoran Milinković polako će filtrirati tim, pa se očekuje da pojedini prvotimci dobiju veću minutažu, odnosn polako će se nazirati tim koji će se suprostaviti Dila Gori u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track