BASKETAŠI DRUGI NA TURNIRU U KINI: Novosađane 3 koraka dele od istorije
Foto: Promo

Ostvaruju plan na putu ka cilju

BASKETAŠI DRUGI NA TURNIRU U KINI: Novosađane 3 koraka dele od istorije

Košarka -

Basketaši Novog Sada zauzeli su drugu poziciju na Huai An Čelendžeru u Kini pošto su u finalu poraženi posle preokreta od ekipe Zemuna sa 21:17.

Ipak, cilj je ostvaren, a to je plasman na Svetsku turneju u Kini. Svetski prvaci su ostvarili sjajan rezultat sa obzirom na kadrovske probleme i odsustvo Marka Savića, kojeg je bez mnogo vremena za uigravanje zamenio Nikola Pavlović iz ekipe Džakovi.

Prethodno je nekoliko dana kapiten Dušan Domović Bulut proveo u Bakuu kao promoter Islamskih solidarnih igara, pa se pridružio Nikoli, Dejanu Majstoroviću i Marku Žderu.

Sve je počelo idealno, u grupi su pali Šangaj sa 21:11, Uanbatar sa 16:10 i Čangžou vest sa 22:9, pa je na red došla nokat faza sa prve pozicije. Žestok je bio četvrtfinalni duel sa starim znancima iz ekipe Beograda, koji su poklekli sa 16:15, u polufinalu je deklasiran Sankt Peterburg sa 17:9, ali je u finalu Zemun smogao snage za preokret.

- Nismo bili najbolji, previše smo grešaka napravili u odbrani, ali i u napadu, umor posle dugog puta i teškog rasporeda je uticao na koncentraciju u poslednjih nekoliko minuta partije. Ipak, cilj je ostvaren, a to je plasman na turnir u Kini, ostaje još tri kako bismo biili prva ekipa u istoriji koja se plasirala na sve stanice Svetske turneje - kaže kapiten Novosađana Dušan Domović-Bulut.

Novosađani će za dve nedelje imati novi izazov u Mongoliji, a pre toga, zagrevanje će prestavljati turnir u Staroj Pazovi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track