FIBA OBJASNILA: Evo zašto je Srbija drugi favorit za zlato na Evrobasketu!
Foto: Fonet

pedeset dana do početka

FIBA OBJASNILA: Evo zašto je Srbija drugi favorit za zlato na Evrobasketu!

Košarka -

Pedeset dana pre početka Evropskog prvenstva za košarkaše koje će od 31. avgusta do 17. septembra održati u četiri države, Svetska košarkaška federacija svrstala je Srbiju u red favorita za osvajanje medalje.

Srbija je kao aktuelni vicešampion sveta i osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru označena kao jedan od favorita za titulu, a FIBA na svom sajtu otkriva kako stoje izabranici selektora Aleksandra Đorđevića mesec i po dana pre početka takmičenja.

"Čak i bez Jokića, Srbija ima dovoljno kvaliteta da se suprotstavi ostatku Evrope. U petorci sa Teodosićem, Bogdanovićem, spomenikom, stolicom i drvetom Srbija je ponovo favorit za pobedničko postolje. Najbolje plasirana evropska reprezentacija u Riju" poručuju moderatori zvaničnog sajta FIBA.

Kao prvi favorit za zlato na Evropskom prvenstvu i dalje participira aktuelni šampion Španija. Zanimljivo je da se najviše šansi za bronzu daje našim zapadnim komšijama Hrvatima, a tek posle toga na listi favorita idu reprezentacije Grčke, Francuske i Turske.

Od reprezentacija protiv kojih će naš nacionalni tim igrati u Grupi D Turska je rangirana najbolje, nalazi se na šestom mestu. Sledi Letonija na desetom, Rusija na jedanaestom, Belgija na dvadesetom i Velika Britanija na dvadeset drugom mestu.

Grupna faza kontinentalne smotre igraće se u Helsinkiju, Klužu, Tel Avivu i Istanbulu, a eliminaciona u gradu na Bosforu.

Kurir.rs / Kurir sport, Foto: Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Đule bez Le?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track