(VIDEO) CRVENO-BELI POKORILI I ZAGREB: Zvezda nizu u kom su Real, Igokea, Efes dodala i Cibonu
Foto: ABA Liga

aba liga

(VIDEO) CRVENO-BELI POKORILI I ZAGREB: Zvezda nizu u kom su Real, Igokea, Efes dodala i Cibonu

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde su pobedom na gostovanju protiv Cibone (93:87) u Zagrebu u poslednjem meču 11. kola regionalne ABA lige završili sjajan mini-ciklus u kojem su prethodno nadigrali Real u Madrid i Igokeu i Efes u Beogradu.

Zvezda je meč rešila već u prvoj deonici u kojoj je ubacila čak 35 poena od čega šest trojki. Sve do nekoliko minuta pre kraja crveno-beli su imali prednost, veću i od dvadeset poena, koju je Cibona uspela da samo da ublaži.

Zvezda je posle prvog dela ligaškog takmičenja druga sa skorom devet pobeda i dva poraza, dok je Cibona sa četiri trijumfa na deobi devetog mesta

Džejms Feldin je bio najefikasniji igrač susreta sa 23 poena. Tejlor Ročesti je postigao 19, a Milko Bjelica 14, uz sedam skokova i četiri asistencije.

U redovima Cibone bolji od ostalih bili su Luka Žorić sa 20 poena i četiri skoka i Ivan Novačić, koji je ubacio 17 poena.

Prva četvrtina

Prve poene postigao je Luka Žorić i to uz faul Matijasa Lesora. Zvezda je uz dve trojke Feldina na startu meča napravila seriju 8:0. U petom minutu posle trojke Dangubiića trener domaćih Nazor bio je primoran da zatraži minut odmora, jer su gosti vodili 15:6.

Minut kasnije posle poena Bjelice sa linije slobodnih bacanja, Zvezda je prvi put imala dvocifrenu prednost 20:10. U prvoj deonici koju je dobila (35:18) Zvezda se poigravala sa rivalom, koji je imao samo jednog raspoloženog igrača - Luku Žorića.

Sa druge strane Zvezda je ubacila čak 6 trojki, uz dva promašaja.

Druga četvrtina

U prva čeritiri minuta drugog kvartala nije se ništa u igri promenilo. Zvezda dominira u skoku pod oba koša, stoga i ne čudi što je imala ogromnu prednost 41:24.

Četiri minuta pre poluvremena Zvezda je imala dvocifrenu prednost 48:28, a što je još zanimljivije za manje od 16 minuta gosti su ubacili 48 poena.

Cibona je tada kombinovanom odbranom došla do nekoliko poena iz kontranapada, što se treneru Alimpijeviću nimalo nije dopalo pa je tražio minut odmora. na isteku prvog poluvremena Zvezda je vodila 57:42.

Treća četvrtina

Cibona je nastavak meča počela sa 3 poena posle faula, ali je na drugoj strani trojku pogodio Feldin. U prva četiri minuta igralo se brzo i sa nešto slabijim odbranama, ali prednost Zvezde nije smanjivana.

Zvezda je za manje od 27. minuta ubacila 11 trojki, a Feldin 22 poena za 20. minuta koliko je proveo u igri. Do kraja treće četvrtine Zvezda je imala i plus dvadeset, ali je pred poslednjih 10 minuta vodila 79:63.

Četvrta četvrtina

Zvezda rutinski privodi meč kraju. Pitanje je samo kojim će se rezultatom utakmica završiti i hoće li gostujući tim stići do 100 i više poena. na tu težnju ekipe Crvene zvezde Cibona je odgovorila serijom 8:0 i stigla na samo deset poena minusa. Ipak, do samog kraja pobeda Zvezde (93:87) nije dolazila u pitanje.

Tok meča

Trener Dušan Alimpijević pred meč u zagrebu je rekao:

"Sa dolaskom novog trenera, puno toga se promenilo u redovima našeg sledećeg protivnika. Prvo što je promenjeno je jedan stranac, otišao je Jang, zatim su doveli Ratkovicu, jednog iskusnog plejmejkera, na poziciji koja im je bila deficitarna. Pokazali su brzo reakciju i napredak u igri. Ovo je jedno od težih gostovanja u ABA ligi i mi želimo da završimo naš mini-ciklus. Svi igrači su zdravi i spremni za ovaj meč" rekao je trener crveno-belih za klupski sajt.

Prvotimac Ognjen Dobrić ističe da ekipa pobedama gradi samopouzdanje.

"Svakako je teška utakmica pred nama, ne samo zbog činjenice da smo igrali protiv Efesa u Evroligi pre samo dva dana. Cibona je imala vremena da se pripremi za ovaj meč i važno je da odgovorimo čvrstom i agresivnom igrom. Naše ambicije u Evroligi su jasne, želimo da dobijemo svakoga, ali naš prioritet je, i to namerno ponavljamo ABA liga", poručio je Dobrić.

Utakmica između Cibone i Crvene zvezde igra se od 18 sati u dvorani "Dražen Petrović" u Zagrebu.

Kurir sport

Foto: Dado Đilas, ABA liga

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: NE TREBA braniti Đukića ali....

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track