ZVEZDINA 8. UZASTOPNA POBEDA U ABA LIGI: Evo šta je posebno obradovalo Alimpijevića u Sremskoj Mitrovici
Foto: ABA Liga

ŠAMPION GAZI REDOM

ZVEZDINA 8. UZASTOPNA POBEDA U ABA LIGI: Evo šta je posebno obradovalo Alimpijevića u Sremskoj Mitrovici

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde sa uspehom su prošli i kroz Sremsku Mitrovicu, zabeleživši osmu uzastopnu pobedu u regionalnoj ligi.

Crvena zvezda savladala je Megu (90:85) u meču 13. kola regionalne ABA lige i vratila se na vrh tabele.

"Čestitam mom timu na ovakvoj pobedi. Ovakvi trijumfi su nam potrebni, jer iz ovakvih mečeva izlazimo jači i stvaramo još bolju atmosferu. Iz nekog razloga, utakmice između Crvene zvezde i Mege su uvek zanimljive. Mislim da je ovo jedna od najboljih utakmica Mege u ABA ligi ove sezone. Sa Megom ćemo se ponovo susretati i zato u buduće moramo da se potrudimo da što manje puta igramo ovakve utakmice sa njima", rekao je trener crveno-belih Dušan Alimpijević.

"Moram da naglasim da sam veoma zadovoljan kako je ekipa pokazala smirenost u momentima kada je to bilo teško i privela utakmicu kraju onako kako je trebalo. Smatram da je Mega uz FMP jedna od najtaklentovanijih ekipa i Mega kao i FMP radi sjajan posao sa mladim igračima", dodao je trener Zvezde.

I trener Mege Dejan Milojević ocenio je da je pobeda gostiju zaslužena.

"Čestiam Zvezdi na zasluženoj pobedi. Bili su bolji. Ne mogu da budem nezadovoljan igrom moje ekipe, jer smo dobili tri četvrtine. Međutim, Zvezda je u drugoj četvrtini napravila razliku koja je bila ključna. Mislim da je veoma pozitivno što smo uspeli da se vratimo u igru i bili čak u šansi da pobedimo, ali je na kraju iskustvo koje Zvezda ima došlo do izražaja i zasluženo su pobedili. Sa ovakvim procentom šuta, ispod 40 odsto za dva poena i samo 22 odsto šuta za tri poena da imate šansu da dobijete Zvezdu to je rezultat velike energije i požrtvovanosti koju je pokazala moja ekipa", rekao je Dejan Milojević.

Mega je četvrtim porazom u poslednjih pet kola ostala na pretposlednjoj poziciji na tabeli.

"Ovo je neki model kako treba da igramo. U poslednjih petnaestak dana smo podigli formu, igramo bolje i očekujem da tim putem nastavimo, jer tako će i pobede doći. Zvezdi želim sreće u nastavku regionalnog takmičenja i u Evroligi", dodao je Milojević.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: ABA liga)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: ONI SU SLOBODNI. Hoće li doći u Zvezdu i Partizan?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track