EVROLIGA Alimpijević: Učinićemo sve da iskontrolišemo igru Milana u tranziciji
Foto: KK Crvena Zvezda

15 kolo

EVROLIGA Alimpijević: Učinićemo sve da iskontrolišemo igru Milana u tranziciji

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je danas da je Milano tim sastavljen od odličnih individualaca sa ambicijama za plasman u Top 8 Evrolige, ali da će crveno-beli u predstojećem meču dati sve od sebe da iskontrolišu igru italijanskog tima u tranziciji.

"Za Armani je karakteristično da je to ekipa koja ide trenutno ispod svojih očekivanja koje su imali na početku sezone. To sudim na osnovu toga kako je formiran tim, stručni štab i koliko je novca uloženo u sastav. Verujem da će do kraja sezone učiniti sve da uđu u borbu za prvih osam mesta. Njihov sastav čine vrsni individualci poput Endrua Gaudloka, Vladimira Micova, Džordana Tiodora, što dovoljno govori o njihovim ambicijama i kvalitetu", rekao je Alimpijević za sajt kluba.

Košarkaši Zvezde gostuju sutra ekipi Milana u utakmici 15. kola Evrolige.

"Karakteristiše ih igra u tranziciji, puno dobrih rešenja u prvih deset sekundi napada i moramo da učinimo sve da iskontrolišemo njihovu igru u tranziciji", rekao je Alimpijević.

Košarkaš Zvezde Milko Bjelica rekao je da je ekipa imala nekoliko dana za oporavak, da spremni odlaze u Milano i da nema prostora za potcenjivanje bilo kog pojedinca iz Armanija.

"Dobro je što smo pred ovu utakmicu imali nekoliko dana za oporavak. Imaju odličan sastav, odličnog trenera i naša obaveza je da maksimalno ozbiljno uđemo u meč i pokušamo da ostvarimo pobedu. Imaju izuzetno dobru bekovsku liniju, pogotovo napadački, jer su u pitanju sjajni strelci. Rekao bih da su oni najveća opasnost, ali nema prostora za potcenjivanje bilo kog pojedinca iz ekipe Armanija" rekao je Bjelica.

Zvezda se trenutno nalazi na 12. mestu sa pet pobeda i devet poraza, dok je Armani 14. sa četiri pobede i 10 poraza.

Utakmica se igra sutra od 20.45 u Milanu.

Beta, foto: kkcrvenazvezda.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV SPORT! NAJGORI PARTIZAN U SVOJOJ EVRO ISTORIJI!! Znaju li Partizan i Zvezda da je počeo prelazni rok?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja