ČOVIĆ: Para ima, o pojačanjima se pita Radonjić
Foto: Marina Lopičić

Trener ima poslednju reč

ČOVIĆ: Para ima, o pojačanjima se pita Radonjić

Košarka -
Budžet je 3.6 miliona evra. Dva miliona evra vučemo iz prethodne sezone . To ne smemo da probijemo, rekao je prvi čovek crveno - belih

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su uspeh plasmanom u TOP 16 fazu Evrolige, a prema rečima prvog čoveka kluba Nebojše Čovića razmišlja se i o pojačanjima. "Razmišljamo o tome ali moramo da obratimo pažnju na finansije. Budžet je 3.6 miliona evra. Dva miliona evra vučemo iz prethodne sezone . To ne smemo da probijemo. Stručni štab će odlučiti da li treba pojačanje, ali ne treba zaboraviti da se tim koji dobija, ne menja – rekao je Čović, a potom dodao:"Prvi važan cilj je ostvaren. Plasirali smo se u drugu fazu Evrolige. Pokušaćemo da idemo dalje. Čini mi se da imamo potencijal da napravimo još jedna iskorak dalje. Ali bez opterećenja. Bez kalkulacija idemo u meč sa Laboralom. Možemo da biramo gde ćemo u grupu, ali ko god bira uvek mu se to obije o glavu.

Prvi čovek crno-belih još jednom se osvrnuo na sramnu odluku Evrolige da kazni Zvezdu zbog incidenata u Istanbulu.

"Iduće nedelje ćemo imati razgovor sa čelnicima Evrolige kako bi razgovarali o kazni koju smo dobili. Protiv Špnaca ćemo igrati bez publike ali ne može na ovome da ostane. Sve što se dešavalo u Istanbulu je moglo da bude sprečeno da je bilo dobre volje. Policija je znala da su navijačli ušli i znali su da oni nemaju karte, jasan je bio Čović, a potom se osvrnuo na pismo FIBA upućeno ABA ligi i mogućem istupanju srpskih klubova:

"Ja jedva čekam da raščistimo odnose gde je ABA liga a gde domaća liga. Nama je u interesu. Treba praviti novi sistem u domaćoj ligi i nije tačno da je ABA liga uništila domaću ligu Ono što Zvezdu interesuje jeste takva prohodnost prema evropskim takmičenjima, odnosno Evroligi. A generalno FIBA nema pravo da traži račune od ABA lige.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track