ĐILAS: Uradili smo sve da FIBA prizna ABA ligu

ĐILAS: Uradili smo sve da FIBA prizna ABA ligu

Košarka -
Predsednik Košarkaškog saveza Srbije je istakao da su napravljene nove tehničke izmene na dokumentima koje su ranije slane Svetskoj košarkaškoj federaciji, a odnose se na novu regionalnu ligu

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas izjavio je u Beogradu da su čelnici ABA lige, predstavnici 12 klubova i nacionalnih saveza učinili sve kako bi Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) priznala regionalno takmičenje.

On je istakao da su napravljene nove tehničke izmene na dokumentima koje su ranije slane FIBA, a odnose se na novu ABA ligu.

"Ove izmene su u skladu sa sugestijama FIBA, ali i našim primedbama sa kojima su se već saglasili iz evropske kuće košarke. Mislim da smo, sa naše strane, uradili sve što je neophodno da ABA liga dobije priznanje FIBA u najkraćem roku, a da u isto vreme zadržimo dobre odnose sa Evroligom, kao i mogućnost igranja naših klubova u ovom takmičenju. Verujem da smo na kraju jednog dugotrajnog procesa u kome smo uspeli da dođemo do rešenja koja su prihvatljiva za sve zainteresovane strane", rekao je Đilas nakon sastanka.

Pre devet dana na sastanku u Zagrebu usvojen je novi Statut na koji su celnici FIBA imali primedbe. Na osnovu tog Statuta 12 klubova će biti vlasnici, a kompanija Sidro d.o.o. i dalje nastaviti da bude u službi nove lige.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track