HOROR: Albanski huligani izboli dvojicu Srba u Skoplju!
Foto: Facebook

Navijači Crvene zvezde napadnuti pre utakmice sa MZT

HOROR: Albanski huligani izboli dvojicu Srba u Skoplju!

Košarka -
SAČEKUŠA Lekari jedva spasli život N. D., koji je uboden u grudni koš, ali je van životne opasnosti, dok je S. S. posečen ispod oka

Albanski huligani umalo su ubili dvojicu navijača Crvene zvezde N. D. (23) i S. S. (25) preksinoć u Staroj čaršiji u Skoplju.Jedan je uboden u predelu grudnog koša, dok je drugi posečen ispod oka. Povređeni N. D. odmah je prevezen u Urgentni centar u glavnom gradu Makedonije, gde su mu konstatovane teške telesne povrede. Očevidac tog incidenta Stefan Jovanović iz Vranja ekskluzivno za Kurir opisao se šta se tačno dogodilo u Skoplju pre dva dana.- Posle šopinga otišli smo u jedan restoran gde je trebalo da jedemo pre nego što krenemo na utakmicu između MZT i Zvezde. Nismo nosili nikakva obeležja kluba, niti srpska. Međutim, posle nekoliko minuta iza naših leđa pojavila se velika grupa Albanaca, koji su počeli da nas tuku. Nas je bilo petorica i nismo znali šta nas je snašlo - kazao je Jovanović i dodao:- Jedan naš drug uboden je ispod oka i udaren u glavu, ali, na svu sreću, ušao je u restoran i tako se izvukao. Moj brat je dobio palicu u glavu, dok je treći pokušao da beži niz ulicu, ali su ga sustigli i uboli nožem u predelu pluća. Nisu na tome stali, već su nastavili da ga tuku i šutiraju. Sve je to trajalo nekih pola minuta, nakon čega su pobegli.Jovanović je istakao da je njegov prijatelj odmah prebačen u bolnicu, gde su mu konstatovane ozbiljne povrede.- Operisan je, ali, na sreću, nije životno ugrožen. Polako se oporavlja, a lekari u Urgentnom centru u Skoplju spasili su mu život. Danas idem da ga posetim i nadam se da će uskoro biti pušten. Mi smo zbog tog incidenta u policiji dali izjave, ali nismo mogli nešto da im pomognemo, jer u onom haosu nismo mogli da prepoznamo nijednog vinovnika tog incidenta - zaključio je Jovanović.

MUP MakedonijeTRAŽIMO VINOVNIKEDejana Nedeljković iz MUP Makedonije potvrdila je da se intenzivno radi na tome da se privedu vinovnici ovog incidenta- Još nemamo počinioce. Radimo na tome da ih privedemo i rasvetlimo ceo slučaj. Nisu nam poznati razlozi zbog čega su izbodena dvojica navijača iz Srbije, ali ukoliko se privedu napadači, onda bi oni u policijskoj stanici ili na sudu rekli koji su motivi - rekla je Dejana Nedeljković.

Sukobi u AtiniDELIJE IZBOLE HRVATAZvezdini navijači takođe su bili vinovnici teškog incidenta kad su se sukobili s pripadnicima Dinamove navijačke grupe „Bed blu bojz“. Prilikom masovne tuče na atinskom aerodromu veći broj hrvatskih navijača je povređen, a jedan je izboden, nakon čega je završio u bolnici s teškim povredama. Bio je to poslednji u nizu sukoba „delija“ i BBB u prestonici Grče, koji su se odigrali uoči i nakon utakmice Lige šampiona Olimpijakos-Dinamo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track