LASKAVO PRIZNANJE: Nemanja Gordić najbolji sportista Republike Srpske
Foto: ABA Liga

Drugo mesto zauzela je karatistkinja Dragica Drapić

LASKAVO PRIZNANJE: Nemanja Gordić najbolji sportista Republike Srpske

Košarka -
Gordić je prošle sezone sa Igokeom osvojio titulu šampiona BiH, Kup BiH i Kup Republike Srpske, pre nego što je letos prešao u Cedevitu sa kojom je igrao u Evroligi

BANJALUKA - Košarkaš Cedevite Nemanja Gordić ptroglašen je za najboljeg sportistu Republike Srpske za 2014. godinu, u tradicionalnom izboru lista "Glas Srpske".

Gordić je prošle sezone sa Igokeom osvojio titulu šampiona BiH, Kup BiH i Kup Republike Srpske, pre nego što je letos prešao u Cedevitu sa kojom je igrao u Evroligi.

Drugo mesto zauzela je karatistkinja Dragica Drapić, a treće skijačica Žana Novaković. Mesto u Top 10 zaslužili su i teniserka Katarina Jokić, džudista Mitar Mrdić, tekvondoistkinja Milijana Mijatović, atletičarka Mladena Petrušić, plivačica Ivana Ninković, odbojkašica Verica Simić i rukometaš Branislav Obradović.

Plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta dodeljena je nekadašnjem predsedniku Košarkaškog saveza Jugoslavije Radoslavu Saviću, a nagradu ambasadora sporta Srpske dobili su košarkaški trener Vladimir Arnautović, jedna od najtalentovanijih odbojkašica sveta Tijana Bošković i džudisti Nemanja i Stefan Majdov.

Plaketu za doprinos, razvoj i unapređenje specijalnih i paralelnih veza Srbije i Republike Srpske u oblasti sporta dobili su selektor Srbije Dejan Perić i predsednici dva Saveza Velimir Marjanović i Zdravko Milićević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track