MOLBA: Košarkaš koji je osuđen zbog silovanja maloletnice traži pomilovanje od predsednika

Odbijena žalba

MOLBA: Košarkaš koji je osuđen zbog silovanja maloletnice traži pomilovanje od predsednika

Košarka -
On se nalazi u zatvoru Spuž po presudi Okružnog suda u Beogradu, rekli su za medije u crnogorskom ministarstvu pravde

Bivši košarkaš Nikola Bulatović koji izdržava kaznu od pet godina zatvora zbog silovanja tinejdžerke poslao je pismo crnogorskom ministarstvu pravde da ranije bude pušten na slobodu, prenose mediji.

Ipak, nekadašnjem igraču FMP-a odbijen je zahtev i sada mu sledi da traži pomilovanje od predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

- Bulatović se obraćao Ministarstvu pravde da bude ranije pušten na slobodu, ali mi nismo prihvatili njegov zahtev. On se nalazi u zatvoru Spuž po presudi Okružnog suda u Beogradu - rekli su za medije u crnogorskom ministarstvu pravde.

Bivši košarkaš se nalazi u zatvoru od 2011. godne kada je deportovan iz Dominikanske Republike gde se krio od krivičnog gonjenja, a tamo je uhvaćen sa starim jugoslovenskim pasošem.

Podsetimo da je Bulatović 27. maja 1998. godine silovao 15-godišnju tinejdžerku jedne beogradske gimanzije koja je došla u njegov stan kako bi napravila priču za školski list.

Prvi put je krajem te godine osuđen na tri godine zatvora. Košarkaš se žalio na ovu kaznu, ali je na ponovljenom suđenju 2003. godine kazna povećana na pet godina.

Bulatović je tokom suđenja negirao krivicu, tvrdeći da je reč o nameštaljci. Sudski veštaci su ginekološkim pregledom utvrdili da je maloletnica silovana i da je imala povrede na genitalijama i telu.

Bulatović, međutim, nije sporio da je s njom imao odnos, ali je tvrdio da se ona tome nije protivila. Kao otežavajuću okolnost, Bulatoviću je uzeto i to što je bio reprezentativac, pa je stoga imao obavezu više da pazi na ponašanje.

S reprezentacijom Jugoslavije je osvojio titulu evropskog prvaka 1997. godine u Španiji i titulu svetskog prvaka u Grčkoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track