RADONJIĆ UOČI DERBIJA SA PARTIZANOM: Na motivaciju odgovaramo motivacijom
Foto: Saša Pavlić

Trener Zvezde veruje u pobedu

RADONJIĆ UOČI DERBIJA SA PARTIZANOM: Na motivaciju odgovaramo motivacijom

Košarka -
Trener Zvezdinih košarkaša svestan da crno-belima pobeda znači više, ali veruje da će se radovati navijači crveno-belih.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da derbiji sa Partizanom uvek imaju poseban karakter i da veruje da će crno-beli biti posebno motivisani zbog dva poraza u međusobnim duelima u dosadašnjem delu sezone.

"Realno je da Partizan bude jako motivisan, zbog činjenice da se igra derbi, kao i zbog toga što smo ih već dva puta pobedili ove sezone. Ova utakmica je za njih rezultatski značajna pošto imaju priliku da pobedama do kraja ligaškog dela ABA lige dođu do pozicije koja bi im omogućila prednost domaćeg terena u plej-ofu", rekao je Radonjić za klupski sajt.

Večiti derbi u okviru 23. kola ABA lige igra se u nedelju od 19 sati u hali Pionir. Zvezda je prva na tabeli sa skorom od 21 pobede i jednog poraza i sa te pozicije ide u plej-of, a Partizan se bori za drugo mesto. Trenutno je četvrti sa 15 pobeda i sedam poraza i ima pobedu manje od drugoplasirane Budućnosti.

"Naravno, mi ćemo odgovoriti identičnom motivacijom. Derbi uvek ima poseban karakter. Nadam se da ćemo odigrati još jedan dobar meč i obradovati naše navijače", dodao je Radonjić.

Zvezda je nedavno u polufinalu Kupa Radivoja Koraća pobedila Partizan, kao i u prvom delu Jadranske lige, a Radonjić je naveo da se njegova ekipa istrošila zbog napornog puta u Madrid i jake utakmice sa Realom u Evroligi.

"Mi smo od derbija u Kupu imali dva duela, i to finale Kupa protiv Mege i utakmicu protiv Reala, a uz sve to i nezgodan put u Madrid, kao i povratak. Partizan je imao desetak dana da se pripremi za novi meč".

Zvezda će biti oslabljena neigranjem Branka Lazića zbog povrede.

"On je van stroja još od Kupa u Nišu i odsustvovaće još neko vreme. U sredu će imati pregled posle koga ćemo znati kada ćemo moći da računamo na njega. Ostali igrači će biti spremni", zaključio je Dejan Radonjić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track