(VIDEO) OSMA UZASTOPNA POBEDA: Partizan deklasirao Levski za mesto u plej - ofu

ABA liga

(VIDEO) OSMA UZASTOPNA POBEDA: Partizan deklasirao Levski za mesto u plej - ofu

Košarka -
Crno-beli su trenutno četvrti na tabeli regionalnog takmičenja sa skorom 14-7

Košarkaši Partizana savladali su Levski sa 94:66 (22:22, 24:17, 22:19, 26:8) u okviru pretposlednje utakmice 21. kola ABA lige.

Crno-beli upisali rutinsku pobedu, osmu zaredom u regionalnom takmičenju, u 2015. još ne znaju za poraz. Prve poene u dresu Beograđana na zvaničnim mečevima dao Janis Kuzeloglu

Crno-beli su trenutno četvrti na tabeli regionalnog takmičenja sa skorom 14-7. Slovenački timovi, Olimpija i Krka, nalaze se iza njih sa po 11 pobeda i 10 poraza.

Sa druge strane, Levski iz Sofije je tokom cele sezone zabeležio jedan jedini trijumf, pa tako ubedljivo drži poslednje mesto.

Trener Partizana Duško Vujošević posle meča je rekao: "Levski je u specifinoj situaciji. Doživeli su dosta promena u odnosu na onaj sastav od pre početka takmičenja kada se najavljivala jaka ekipa. Međutim od određenog momenta zbog problema dolazi do izmene sastava. Ovi koji su tu pokazuju karakter. Sigurno nisu došli ovde da se sami dobiju. Morali smo da odigramo maksimalno. Da bolje branimo i bolje odigramo kontre. Tako smo prelomili. Nije lako igrati, pa ni protiv Levskog", rekao je Vujošević.On se zatim zahvalio publici koja je i ovog puta ispunila Pionir iako u nezgodnom vremenskom terminu"Hvala i publici. Doći u ponedeljak od 18 časova, to pokazuje njihovu vezanost za klub. Sprečavaju ozbiljniji lom, Partizan ostaje ozbiljan i na svom nivou".Kuzeloglu je postigao svoje prve poene u ABA ligi ove sezone.

"Dobro radi. Svaki igrač ima svoje mesto koje po mojoj proceni zaslužuje. Nema zamerki za njegovo zalaganje. Tim je takav da ove sezone ne treba očekivati neki veći prostor."Vujošević je upitan još jednom o nemiloj situaciji u vezi bivšeg igrača Partizana. Đorđa Gagića, i o otvorenoj mogućnosti dolaska Aleksa Marića na njegovo mesto

"Postoji mogućnost da se vrati. On bi morao da pristane na našu finansijku situaciju onakva kakva jeste. Ona je teška. Često se koriste ritualni izrazi, pa po tom jeziku Kup je svetinja, pa ako je tako, onda je svetinja igrati za Partizan. U takvom kontekstu može da se upotrebi i termin izdaja koji se često koristi u sportu. Kada je u pitanju Marić, promenila se činjenica da je Gagić otišao. Pošto se pričalo i ranije ove sezone da se vraća. Svako ima pravo da tumči kako hoće razne postupke i saopštenja. Moram da podvučem, da je Gagić najredovnije plaćen. Ušlo mu se u zakašnjenje tri plate, ali to je to. U takvom kontekstu se govori o izdaji. Pa posle govore da smo mi licemerni, kao i neki drugi igrači. Ja smatram da je licemerno govoriti da je Kup svetinja. Zna se da je Partizan doveden u ovu situaciju. Mi nemamo sponzora osim NIS-a direktnom političkom voljom."

Prva četvrtina

Partizan je bolje počeo meč, imao je prvi opipljiviju prednost 11:14, ali su tada gosti serijom 9:0 preokrenuli i poveli 20:14. Interesantno je da tim iz Bugarske u prvom delu prvog kvartala šutira trojke 5 od 6. Partizan je do kraja četvrtine uspeo da izjednači na 22:22, a u poslednjem napadu Marinković i Mačvan su propustili priliku da taj deo igre reše u korist domaćeg tima.

http://www.youtube.com/watch?v=m0b2o9Z60Z8

Druga četvrtina

Partizan je bolje počeo drugi kvartal i nakon 4. minuta vodi 32:26. Četiri minuta prepoluvremena domaći tim je prvi put stekao dvocifrenu prednost 40:29. Od trenutka kada je stekao dvocifrenu prednost domaći tim je kontrolisao dešavanja na parketu, a poluvreme je završeno rezultatom 46:39.

Treća četvrtina

Partizan nastavlja u istom ritmu u drugom poluvremenu, pre svega koševima iz reketa je postepeno povećavao prednost do dvocifrene na polovini trećeg perioda (52:42). Ubrzo je Murić pogodio novu trojku, ali je Videnov serijom koševa održavao Bugare u igri (59:50). Do kraja četvrtine prednost srpskog tima je rasla do plus 13 (66:53), ali je taj deo igre okončan vođstvom Partizana 68:58.

Četvrta četvrtina

Početkom odlučujuće četvrtine, navijači su hukom sa tribina poveli crno-bele ka trijumfu, a oni su znali da im uzvrate izdanjem na parketu. Marinković i Murić su se pobrinuli za seriju 6:0 koju je okončao slovenački reprezentativac zakucavanjem za erupciju oduševljenja među navijačima, a kako pesma nije prestajala, ponela je Pavlovića da ubaci trojku za plus 19 u 34. minutu (77:58). Prednost crno-beli rasla je iz napada u napad, probili su i granicu od 20 razlike, za štao su se pobrinuli Marinković i Pavlović i na semaforu ispisali 85:62, čime je pitanje pobednika već bilo rešeno.

na kraju je rezultat bio 94:66 za Partizan, koji je ostvario osmu uzastopnu pobedu.

Tekstualni prenos Crno-beli pred taj duel sigurno drže četvrto mesto tabele sa 13 pobeda i sedam poraza. S druge strane, Levski je na poslednjoj poziciji, sa samo jednim trijumfom.

Vujošević: Levski neće sam da se pobedi

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da njegovi igrači sigurno neće potceniti Levski pred utakmicu dva tima u okviru 21. kola ABA lige.

"Odavno smo navikli da ekipe koje ovde dolaze žele da se predstave u najboljem svetlu. Levski ne dolazi sa imperativom, ali sigurno ne dolazi da se sam pobedi. Kadroske promene govore o tome, žele da se konsoliduju. Imali su tešku sezonu, platili su 500 hiljada da bi igrali ovu ligu. U jednom momentu se činilo da će odustati od svega, ali su našli snagu. Nećemo ih potceniti. Nadam se podršci publike i verujem u još jednu pobedu“, naglasio je Vujošević.

Meč u Sofiji prekinut zbog upada navijača i napada na igrače Partizana

U prvom duelu dva tima, koji je odigran u Sofiji, došlo je do incidenata i upada navijača na teren, koji su napali igrače šampiona Srbije.

„Više se ne sećam kako je došlo do incidenta, ali se sećam ponašanja igrača i trenera. Neki su dobili udarce od svojih navijača kako bi ih sprečili. Trener Papazov se izvinjavao i igrači su sve to uradili spontano. Bili su maksimalno dobri domaćini. Ne dolaze ti navijači, nego dolaze ti igrači koji su nas branili. Nema tu ’persona non grata’. Sigurno da klub nije dobro organizovao dobro utakmicu, ali svakako nisu organizovali incident. Trebamo da se ponašamo korektno“, poručio je Vujošević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track