AUTOMOBILIZAM: Mladenović – Perić briljirali na premijeri niz Veliku Moravu
Foto: Pritnscreen

AUTOMOBILIZAM

AUTOMOBILIZAM: Mladenović – Perić briljirali na premijeri niz Veliku Moravu

Ostali sportovi -

Kros kantri novu disciplinu Sportskog auto karting saveza takmičenjem na obalama Velike Morave u ataru Žabari i Sviljanac uspešno su prezentovali takmičarima i publici vredni organizatori okupljeni oko Srećka Đurića. Od pet kategorija ubedljivo najbrži posle šest brzinskih ispita u vremenu 4:31,12 sati bila je posada Igor Mladenović – Saša Perić u Grand Čirokiju 4.0. U konkurenciji motociklala najbrži je bio Miloš Disković 5:13,36, u bagiju prvo vreme su ostvarili Marko Milićević i Đorđe Lukić.

Posle tehničkog prijema i verifikacije koji su odraženi na periferiji Žabara na licima svih takmičara jasno se oslikavala želja da se što pre upuste u borbu protiv štoperice na prvom od 5+1 brzinskih ispita. Lokalno stanovništo koje je blagovremeno obavešteno o pomenutom namdetanju majstora volana na dva i četiri točka je pored brzinskih ispita zdušno navijalo za sve učesnike.

Prva dva brzinska ispita poslužila su da se takmičari upoznaju sa terenom i uvere se da li su dobro podesili takmičarske sprave. U prilog tvrdnji govore i ostvarena vremena, konkretno nije bilo velikih razlika između takmičara po kategorijama. Već posle trećeg brzinca mogala su uočiti pristojana razlika u zbiru vremena, tačnije istaknutih kandidatura za prva mesta na pobedničkom podijumu. Posle petog brzinskog ispita usledila je pauza od 50 minuta kako bi se takmičari okrepili i eventualno uradili neophodno popravke na takmičarskim spravama, Pojedinci nisu mogli da urade ništa od navedenog, jer su zahvati bili obimni.

Šesti ispit je bio najduži i nosio je koeficijent 3, a činili su ga prvi i drugi specijal spojeni i u kontra smeru. Izazov maksimalan. Po završetku, ali i tokom samog takmičenja učesnici nisu krili zadovoljstvo što su dali doprinos premijernom takmičenju nove discipline. Vredan pomena je Simon Marčič iz Slovenije učesnik Dakara, koji je nadmetanje niz Veliku Moravu iskoristio kao dobar trening i vrlo se pohvalno izarazio po pitanju organzacije i izbora brzinskih ispita.

Naredno takmičenje zakazano je za 6. jul na teritoriji Velikog Gradišta i Golupca.

Plasmani

Motocikli: 1. M. Dišković, 2. S. Radović, 3. S. Marčić, 4. S. Dimić

Bagi: 1. M. Milćević – Đ. Lukić, 2. I. Bajić – A. Nedeljković, 3. S. Đurić – Z- Đurić

TH1.2: 1. I. Mladenović – S. Perić, 2. D. Vujić – S. Milošević, 3. A. Stošić – Lj. Kragujac, 4. A. Petrović – S. Stanimirović

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track